Bormio Cycling Challenge

Heb jij altijd al in deze super gave fietsregio willen fietsen? Ga dan mee met ons tijdens de Bormio Cycling Challenge! Dagelijks fietsen we mooie ritten onder begeleiding van een volgauto en een fietsgids. Natuurlijk beklimmen we de Stelvio en de Gavia, maar daarnaast is er nog zoveel meer te fietsen.  

Tijdens de Bormio Cycling Challenge fietsen we drie dagen in de regio rondom Bormio. Onder andere de Passo di Gavia en de Stelvio worden aangedaan, maar we gaan ook een dag richting Livigno. Elke dag zal er een kort- en een lange rit gemaakt worden zodat je zelf kunt kiezen hoe ver je wilt fietsen. Op deze manier is het voor ieder niveau mogelijk om deel te nemen!

Langer verblijven? Doe mee aan de Dreiländergiro! 

Een unieke combinatie met verblijf in Bormio én in Nauders in Oostenrijk! Vanuit ons fietshotel in Nauders plakken we er nog een paar fietsdagen aan vast, met als climax onze eigen Dreiländergiro tocht!

Meer info over onze Dreiländergiro vind je hier.

”Fietsbegeleiding was super!”

”Uitstekend, geheel afgestemd op de fietser……top”

Verblijf

Chalet Beyond zorgt voor een heerlijk en compleet verblijf. Elke dag zorgen we voor een uitgebreid fietsers ontbijt, een complete lunch en sportvoeding onderweg en een driegangen diner in de avond. In het hotel creëren we een gezellig fietscafé waar je lekker kan relaxen en de andere deelnemers kunt treffen. Onderweg is er altijd een volgauto die mee rijdt, voorzien van sportdrank en voeding.

Fietshotel Bormio

We verblijven in ons fietshotel Bormio. Het fietshotel ligt aan de rand van een authentiek bergdorp en op slechts 20 min. fietsen van de voet van de Stelvio en Gavia. Het hotel heeft een bar, groot zonneterras en een afsluitbare garage (fietsenstalling) incl. sleutelhoek.

Fietsbegeleiders / volgauto

Chalet Beyond beschikt over eigen fietsbegeleiders die veel ervaring hebben met fietsen in de bergen. Naast route informatie geven zij ook tips & tricks voor het fietsen in de bergen. Op het vlakke rijden we in een groep en bergop kies je je eigen tempo. 

Dagelijks hebben we de beschikking over onze eigen volgauto. Hier kun je je extra spullen kwijt. Tevens nemen wij extra reparatiespullen mee en sportvoeding en drank voor onderweg. Je wordt goed verzorgd dus!

Prijzen

Prijs per persoonBeschikbaarheid
Bormio Cycling Challenge (5 – 9 juni)€435,- p.p.15 / 15 plekken beschikbaar
Dreiländergiro (6-13 juni)€645,- p.p.15 / 15 plekken beschikbaar

Inclusief

 • Verblijf in 2-, 3- of 4-persoonskamer
 • Vol pension: catering is gericht op sporters (ontbijt, lunchpakket en 3-gangen diner)
 • Sportdrank
 • Gezamenlijke fietsritten (incl. Tijdrit Stelvio)
 • Afgesloten ruimte voor fietsen (+ sleutel materiaal)
 • Professionele begeleiding incl. tips & tricks en volgauto
 • Bed en handlinnen + handdoekenset +Eindschoonmaak

Exclusief

 • €25,- boekingskosten i.v.m. garantieregeling voor je reisgeld (betaling geschiedt aan derdengelden rekening)
 • Toeristenbelasting

Voorwaarden: Deze reis gaat door bij minimaal 10 personen

Wil je meer informatie over de Dreiländergiro? Kijk dan hier.

Programma Bormio Cycling Challenge

Je kunt kiezen uit een standaard rit (A) of een lange rit (B). Dit kan je zelf bepalen bij de start van de fietsdag.

Dag 1: Livigno – Retour

Dag 1 is een lekkere rit om in te komen. Retour Livigno: beklimming Passo del Foscagno en Passo d’Eira. Livigno is een paradijs voor profrenners. Grote kans dat je hier wat renners tegen komt die aan het trainen zijn.

Programma A: 44km / 1800 hoogtemeters

Programma B: 81km / 2300 hoogtemeters

BCC Livigno retour

Dag 2: Passo di Gavia

Op de tweede dag is het tijd voor de Passo di Gavia. Samen met de Stelvio de bekendste beklimming van deze regio. We klimmen naar ruim 2600 meter hoog. Voor de die-hard kan er ook nog een beklimming van de Torri de Fraele achter aan worden gedaan. Decor van de een na laatste etappe van de Giro d’Italie 2020.

Programma A: 65 km / 1800 hoogtemeters

Programma B: 80 km / 2400 hoogtemeters

BCC Gavia retour

Dag 3: Stelvio + Umbrail pass (optioneel)

Het mooiste bewaren we voor het laatst. De Stelvio. Deze mytische col wordt vaak gebruikt om de doorslag te geven in de Giro d’Italia.

Programma A: 55 km / 1700 hoogtemeters

Programma B: 98 km / 3200 hoogtemeters

BCC Stelvio retour

Foto’s

FAQ

 • Houden jullie rekening met dieet wensen?

  Wij houden uiteraard rekening met vegetariërs, verder kan de keuken ook glutenvrije diners verzorgen. Andere specifieke allergieën in overleg

 • Moet ik verplicht de meerpijs voor een 1-persoonskamer betalen als ik alleen boek?

  Nee dat hoeft niet, je kan aangeven dat je bereid bent om een 2-persoonskamer te delen met iemand anders. We delen je dan in met een andere deelnemer (van gelijke geslacht).

 • Welke kosten komen er nog bij?

  Alles is incl. behalve de boekingskosten (a €25,-). Zelfs de toeristenbelasting is in de prijs inbegrepen. Je mag alleen zelf de consumpties betalen die je geniet in het hotel en daarbuiten.

 • Ben je verplicht om deel te nemen aan de groepsritten?

  Nee zeker niet, wat ons betreft vrijheid blijheid, maar geef het wel even aan of je mee gaat of niet.

 • Kan ik ook een keer de lange route fietsen terwijl ik daarvoor in de groep zat van de ‘short’ route?

  Ja natuurlijk je kan gerust switchen van groep, dus je bent welkom in je eigen tempo de lange route te fietsen.

 • Ben ik verplicht om het groepstempo te rijden?

  Nee dat ben je niet. Wil je wel profiteren van de begeleiding en de gezelligheid van de groep maar rij je over het algemeen wat sneller dan zul je af en toe moeten wachten. Rij je liever door dan kan dat ook, wel even aangeven aan de begeleider natuurlijk.

 • Organiseren jullie ook de reis?

  Nee dat doen we niet, we kunnen wel bij het organiseren van een carpool systeem

 • Verhuren jullie ook racefietsen?

  Ja, wij hebben een aantal fietsen op voorraad voor de verhuur (aluminium frame (Ridley) met bergverzet). Zijn die allemaal bezet of is er geen passende frame maat meer voor jou dan kunnen wij helpen met fietshuur ter plekke.

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.