Italiaanse Alpenreuzen weekend!

Is 2022 voor jou het jaar om de Stelvio te gaan beklimmen? Het is ook een waanzinnige berg, een echte klassieker, in sommige reviews wordt dat de “moeder der bergen” genoemd. Een must do dus voor elke bergfietsliefhebber.

Samen met sportschool Full of Life uit Noord-Holland hebben we een prachtig 3-daags fietsweekend gepland vauit standplaats Bormio. Al enige jaren verzorgen wij een fietsweekend voor deze active sportschool en deze samenwerking verhoogd de kans op doorgang (minimaal 10 deelnemers). Dit jaar hebben we gekozen voor het Stelvio gebied. Grote cols, maar ook genieten fietsen onder de Italiaanse zon en natuurlijk met espresso stop!

Op de eerste dag fietsen we in op het lokale juweeltje, de Torre di Fraele naar het schitterende Lago di Cancano, Annemieke van Vleutens’ favorite; absoluut een prachtklim. Elke dag is er aanbod voor een kortere- en langere rit. Je kan dus zelf bepalen hoe zwaar je het maakt en ook de afwisseling hierin zoeken van dag tot dag. Naast de sportieve uitdaging gaat het natuurlijk ook om genieten fietsen. Toegankelijke cycling-challenge voor meerdere niveaus!

Langer verblijven?

Dat kan, boek dan een dagje langer verblijven. Je hebt de keus om een dag eerder aan te komen of om een dag later te vertrekken en nog langer te genieten van omgeving en het hotel.

Jouw boeking goed verzekerd?

Verblijf

Chalet Beyond zorgt voor een heerlijk en compleet verblijf. Elke dag zorgen we voor een uitgebreid fietsers ontbijt, snacks onderweg en een driegangen diner in de avond. In het hotel creëren we een gezellig fietscafé waar je lekker kan relaxen en de andere deelnemers kunt treffen. ’s Avonds is er een meeting voor het programma van de volgende dag.

Fietshotel Bormio

We verblijven in ons fietshotel Bormio. Het fietshotel ligt in het gezellige Isolaccia op slechts 20 min. fietsen van de voet van de Stelvio en de Gavia. Het hotel heeft een bar, groot zonneterras en een afsluitbare garage (fietsenstalling) incl. sleutelhoek.

Fietsbegeleiders / volgauto

Chalet Beyond beschikt over eigen fietsbegeleiders die veel ervaring hebben met fietsen in de bergen. Naast route informatie geven zij ook tips & tricks voor het fietsen in de bergen. Op het vlakke rijden we in een groep en bergop kies je je eigen tempo. 

Dagelijks hebben we de beschikking over onze eigen volgauto. Hier kun je je extra spullen kwijt. Tevens nemen wij extra reparatiespullen mee en snacks (o.m. reepjes en fruit) en drank voor onderweg. Handig!

”Fietsbegeleiding en volgauto waren super!”

”Uitstekend, geheel afgestemd op de fietser……top”

”Top Cycling Challenge, zeker voor herhaling vatbaar!”

Prijzen

Prijs per persoonBeschikbaarheid
Bormio Cycling Challenge (22-26 juni 2022)
€445,- p.p.8 / 15 plekken geboekt
Toeslagen1-persoons kamers: €95,-extra nacht: €79,-

Inclusief

 • Verblijf in 2-, 3- of 4-persoonskamer
 • Half pension: catering is gericht op sporters (ontbijt en 3-gangen diner)
 • Sportdrank en sportvoeding / fruit
 • Gezamenlijke fietsritten (incl. Tijdrit Stelvio)
 • Afgesloten ruimte voor fietsen (+ sleutel materiaal)
 • Professionele begeleiding incl. tips & tricks
 • Volgauto
 • Bed en handlinnen + handdoekenset (incl. wissel) + eindschoonmaak

Exclusief

 • €20,- boekingskosten i.v.m. garantieregeling voor je reisgeld (Corona geld terug garantie en STO Garant betalingservice)
 • Toeristenbelasting

Voorwaarden: Deze reis gaat door bij minimaal 10 personen

Programma Bormio Cycling Challenge

Je kunt kiezen uit een standaard rit (A) of een lange rit (B). Dit kan je zelf bepalen bij de start van de fietsdag.

Dag 1: Passo Foscagno – Torre di Freale

Op de eerste dag doen we twee prachtige klimmen waar het percentage niet zo stijl is. Op de Foscagno (lopende klim) krijg je de tijd je klim benen te vinden. Na deze opwarm klim dalen we af naar de Torri de Fraele, misschien wel de mooiste klim van deze streek. In 2020 was deze eind klim het decor van de één na laatste etappe van de Giro d’Italia, ook de Giro Rossa is al twee keer gefinisht bij Lago di Cancano (eind punt van de klim). De lange route van deze dag gaat naar Livigno. Mondaine en populair skidorp, sta niet raar te kijken als je in het wiel van een pro rijdt die daar aan het trainen is.

Programma A: 53 km / 1600 hoogtemeters

Programma B: 79 km / 2500 hoogtemeters

BCC Livigno retour

Dag 2: Stelvio + Umbrail pass (optioneel)

De bekendste klim van Italië, de Stelvio. Vanuit Bormio beklimmen we de Stelvio (2757m). Voor de lange rit slaan we iets onder de top af om via de Umbrailpas aan de noordkant van de Stelvio te komen. En de beklimming vanuit Prato met zijn 48 haardspeldbochten te bedwingen. Een Koninginnerit dus!

Programma A: 52 km / 1700 hoogtemeters

Programma B: 98 km / 3200 hoogtemeters

BCC Stelvio retour

Dag 3: Passo di Gavia

Op de eerste dag is het tijd voor de Passo di Gavia. Samen met de Stelvio de bekendste beklimming van deze regio. We klimmen naar ruim 2600 meter hoog. Voor de die-hard kan er ook nog een beklimming naar Bormio 2000 achter aan worden gedaan. Pittig slotstuk nadat je al de Gavia hebt gedaan, maar als je er toch bent…..

Programma A: 65 km / 1800 hoogtemeters

Programma B: 75 km / 2500 hoogtemeters

BCC Gavia retour

Reserveren

Ben jij er bij tijdens de Bormio Cycling Challenge 2022? Schrijf je hier in!

Foto’s

FAQ

 • Houden jullie rekening met dieet wensen?

  Wij houden uiteraard rekening met vegetariërs, verder kan de keuken ook glutenvrije diners verzorgen. Andere specifieke allergieën in overleg

 • Moet ik verplicht de meerpijs voor een 1-persoonskamer betalen als ik alleen boek?

  Nee dat hoeft niet, je kan aangeven dat je bereid bent om een 2-persoonskamer te delen met iemand anders. We delen je dan in met een andere deelnemer (van gelijke geslacht).

 • Welke kosten komen er nog bij?

  Alles is incl. behalve de boekingskosten (a €30,-). Zelfs de toeristenbelasting is in de prijs inbegrepen. Je mag alleen zelf de consumpties betalen die je geniet in het hotel en daarbuiten.

 • Ben je verplicht om deel te nemen aan de groepsritten?

  Nee zeker niet, wat ons betreft vrijheid blijheid, maar geef het wel even aan of je mee gaat of niet.

 • Kan ik ook een keer de lange route fietsen terwijl ik daarvoor in de groep zat van de ‘short’ route?

  Ja natuurlijk je kan gerust switchen van groep, dus je bent welkom in je eigen tempo de lange route te fietsen.

 • Ben ik verplicht om het groepstempo te rijden?

  Nee dat ben je niet. Wil je wel profiteren van de begeleiding en de gezelligheid van de groep maar rij je over het algemeen wat sneller dan zul je af en toe moeten wachten. Rij je liever door dan kan dat ook, wel even aangeven aan de begeleider natuurlijk.

 • Organiseren jullie ook de reis?

  Nee dat doen we niet, we kunnen wel bij het organiseren van een carpool systeem

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.