Granfondo Stelvio Santini

Op zondag 4 juni 2023 wordt de Gran Fondo Stelvio Santini gereden. Één van de bekendste Granfondo’s in Italië, je beklimt niet alleen de Stelvio maar ook de Mortirolo, twee hele bekende van de Giro d’Italia. Net als met de Marmotte maken we hier een compleet begeleide fietsweek van. Een goed verblijf, uitstekend eten, top begeleiding, inclusief onze bafaamde ravitailleringservice. Én natuurlijk erg gezellig om te fietsen met anderen en toe te werken naar een mooi doel.

Ciao amici ciclisti

De Gran Fondo Santini is Italiaans pefect georganiseerd, de wegen zijn autovrij en fietsers worden goed gesoigneerd door de professionele organisatie. Bormio en omgeving ademt fietsen deze week.

Genieten fietsen, korte en lange tour

We bieden een programma die geschikt is voor de meer- en minder ervaren fietsers in de bergen. Dagelijks kan je kiezen uit een begeleide tocht, een korte en een lange versie. Je komt dus niet alleen voor de Granfondo, maar ook gewoon om een week lang heerlijk te fietsen en verzorgd te worden. Mooie Alpen cols te beklimmen als de Gavia, de Torre di Faele en natuurlijk de Stelvio. Ook bij de Gran Fondo kan je kiezen uit een Lungo (157 km), de Media (138 km) en er is zelfs ook een short cours (60 km).

 • Aankomst: woensdag middag 31 mei
 • Vertrek: maandagochtend 5 juni
 • Fietsweek mét volgauto, begeleiding en cyclosportive
 • HP verblijf in gezellig Fietshotel
 • Ravitaillering ondersteuning tijdens de Gran Fondo
 • Ride Italy’s best: Stelvio, Gavia, Mortirolo, Torre di Fraele

Fietshotel Stelvio

Het verblijf is in ons vaste Fietshotel op ongeveer 6 km van Bormio in het pitoreske plaatsje Isolaccia. Er is een afgesloten fietsenstalling met sleutelmateriaal, een groot terras aan voor- en achterzijde inclusief ligstoelen en een bar / lounge binnen. Kamers -2- en 3-persoons met gescheiden bedden- zijn ruim en beschikken over gratis WIFI, bad en/of douche en eigen toilet. Je komt aan niks te kort, bij het ontbijt er er ruime keuze incl. taart en pannekoeken en bij het diner is er naast een groente buffet dagelijk skeuze uit twee gerechten.

Programma Granfondo Stelvio Santini

Sportief programma

Elke dag bieden we een mooie begeleide tocht aan, je hebt de keuze uit een lange en korte tour. Wil je een keer een dag echt rust of een andere berg pakken? Geen probleem, het programma is geen must. We staan voor je klaar met tips & tricks en het aangaan van jouw uitdaging. Après Bike: aan het einde van de dag houden we een gezellige borrel met presentatie van de route voor de volgende dag.

Fietsbegleiders zijn zeer professioneel en ervaren als het gaat om fietsen in de bergen en het rijden van cyclo’s.

Dag 1: Aankomst in fietshotel Stelvio en warming up ride

Zie je de mogelijkheid in het begin van de middag aan te komen dan kan je meerijden met de ‘opwarm ronde’, aanvang 14:30 uur. Dat wordt een rustige tour met de beklimming van de Foscagno wat ook een “loper” genoemd mag worden. Geen stijle stukken in deze klim, ideaal dus om in te komen. Lukt dit niet in jouw planning, geen nood dan sluit je gewoon met de kennismakingsborrel aan, aanvang 18:30 uur.

Programma

Kort en lang: 37 km / 1.000 hoogtemeter

Dag 2: Passo Gavia – en optioneel 2e klim naar Bormio 2000

Op deze eerste echte dag van het programma staat de Gavia op de planning, misschien wel de mooiste klim van het gebied. Net zo zwaar als de Stelvio, maar de meeste waarderen deze klim hoger op het gebied van natuurbeleving. Je rijdt dwars het nationaal park Stelvio / Cevedale in met continue uitzichten op stijle wanden, stromende bergbeken en gletsjers. Na de Gavia krijg je de keuze nog een klim (Bormio 2000), of vast terug naar het hotel om te ontspannen op het zonneterras.

Programma

Kort: 70 km / 1600 hoogtemeters

Lang: 96 km / 2.200 hoogtemeters

Dag 3: Livigno

Op dag 3 staat Livigno gepland. De lange tour is een ronde via Livigno, de Ofenpas (Zwitserland) en de Passo Umbrail (Stelvio Zwitserse zijde). Een werkelijk schitterende ronde. Het korte programma gaat tot Livigno, een schitterend bergdorp wat een centrum is voor bergsporten en training. Lekker wat rondstruinen en genieten van de zon op een terrasje. Terug is dezelfde route. Sta niet raar te kijken als je Annemiek van Vleuten of een andere pro ziet trainen in Livigno.

Programma

Kort: 65 km / 1.800 hoogtemeters

Lang: 96 km / 2.400 hoogtemeters

Dag 4: Rustdag of Torre di Fraele (Lago Cancano)

De dag voor de cyclo. Doe wat je wilt en wat goed voelt. Neem een rustdag, fiets wat los in het dal, of als je het niet kan laten een beklimming te doen dan kan je mee naar Lago Cancano. De beklimming, beter bekend als de Torre di Fraele, is goed te doen en werkelijk schitterend. Boven wordt je aan het stuwmeer beloond op prachtig uitzicht en is een refuge met de lekkerste taart van de streek.

Programma

Kort: 10-15 km los rijden in het dal

Lang: 30 km / 800 hoogtemeters

Dag 5: Gran Fondo Santini

De kers op de taart van een mooie fietsweek. Of de climax van het doel waar je naar toe getraind hebt.

Corto: 60 km / 1.900 hoogtemeter

Media: 137 km / 3.000 hoogtemeter

Lungo: 157 km / 4.300 hoogtemeter

Afstanden GF Stelvio Santini

Dag 6: Vertrek

Prijzen

Prijs per persoon
Granfondo Stelvio Santini 31 mei – 5 juni 2023€645,- p.p.
Dagje langer blijven€65,- p.p.p.n.
Toeslag éénpersoonskamer€160,-
Aantal deelnemers17 / 25

Inclusief

 • Verblijf in 2-, 3- of 4-persoonskamer
 • Half pension verblijf
 • Sportief programma met 4 begeleide fietsdagen
 • Volgauto
 • Professionele begeleiding incl. tips & tricks
 • Elke dag meeting over route en tips voor de Granfondo (apres-bike gezelligheid)
 • Ravitaillering tijdens de Granfondo
 • Afgesloten ruimte voor fietsen (+ sleutel materiaal)
 • Bed en handlinnen + handdoekenset +Eindschoonmaak

Exclusief

 • Eenmalige verplichte kosten van €20,- per persoon (i.v.m. STO Garant pakketreizen)
 • Toeristenbelasting (€1.- p.p.p.d. ter plekke te voldoen)
 • Kosten voor start nr GF Santini. Wij verzorgen de inschrijving voor jullie
 • Toeslag 1-persoons kamer indien gewenst: € 160,-
 • Kosten start nr Gran Fondo Santini

Reserveren

Ben jij er bij tijdens Granfondo Stelvio Santini 2023? Schrijf je hier in!

Foto’s

Locatie

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.