Ladys only Ardennen Fietsweekend

De Ardennen biedt zoveel mooie uitdagende klimmen en het is een prachtige omgeving. Je fietst de bekendste klimmetjes van Luik-Bastenaken-Luik zoals de Cote de Wanne, de Stockeu en misschien ook wel de Redoute! Je bent in goede handen van een Chalet Beyond fietsbegeleider, hij kent de omgeving en routes op zijn duimpje. 

Er is een vast fietsprogramma, maar je bepaalt zelf je eigen tempo en we bieden de mogelijkheid om de route aan te passen omdat op enkele dagen een korte en lange route wordt aangeboden. Het is een zogenaamde ‘small group’ programma (max. 7 personen) waardoor we meer persoonlijke aandacht en tips kunnen geven.

Verblijf

Je verblijft in een knus chambre d’hote in de omgeving van Malmedy, het centrum van de Ardennen. Er wordt goed voor je gezorgd door de eigenaren, je staat op met een compleet geserveerd ontbijt en ’s avonds wordt je verwend met een 3-gangen diner. Alle energie kan je dus steken in het fietsen en genieten!

Fietshotel Le Grand Aleff in Malmedy

Le Grand Aleff is omgebouwde oude boerenwoning met drie 2- en 3-persoons gastenkamers. Twee kamers hebben een eigen badkamer op de kamer en een kamer deelt de badkamer van de andere slaapkamer. Op de begane grond is er een living met tv (sateliet) en zithoek, tevsns is er een woonkeuken waar de maaltijden worden geserveerd. De tuin is enorm met een heerlijk terras en vrij uitzicht. Uitstekende plek voor een après fiets borrel.

Fietsbegeleider

Chalet Beyond beschikt over eigen fietsbegeleiders die veel ervaring hebben met fietsen in de Ardennen. Naast route informatie geven zij ook tips & tricks en helpen ze je als je pech hebt. Zorg er wel voor dat je fiets op orde is en je een bergverzet (licht verzet) laat monteren. En denk aan je eigenreparatiespullen, helm en bidon. We sturen je een paklijst met noodzakelijkheden bij het boeken incl. tip voor welk verzet we aanraden. 

”Fietsbegeleiding onderweg was super!”

”Super mooie routes gereden en wat boften we met het weer”

”Heerlijk om zelf nergens aan te hoeven denken behalve fietsen!”

”Super lekker gegeten, gevarieerd en veel groenten”

Prijzen

Prijs per persoonBeschikbaarheid
Ardennen weekend (23-25 september 2022)€345,- p.p.7 / 8 plekken beschikbaar

Inclusief

 • Verblijf in Chambre d’hote Le Grand Aleff
 • Half pension: catering is gericht op sporters (ontbijt en 3-gangen diner)
 • Sportdrank onderweg
 • Afgesloten ruimte voor fietsen
 • Professionele begeleiding incl. tips & tricks
 • Complete borrel op de zaterdagmiddag (après bike)
 • Lunch op de zondag voor vertrek
 • Bed en handlinnen + handdoekenset + eindschoonmaak

Exclusief

 • €20,- boekingskosten i.v.m. garantieregeling voor je reisgeld (betaling geschiedt aan derdengelden rekening)
 • Drankjes die je gebruikt in de chambre d’hote: schappelijke prijzen middels een turf & trust list

Voorwaarden: Deze reis gaat door bij minimaal 5 personen

Programma Ardennen weekend

Dag 1: Hoge Eifel (vrijdagmiddag)

Je bent welkom vanaf 13:00 uur. Je kamer is gereed en je kan je rustig omkleden. Na het welkom stappen we voor 2-3 uurtjes op de fiets. Route gaat richting Duitsland over de hoge Eifel. Goed wennen aan het fietsen in de heuvels, de klimmetjes zijn vandaag nog niet zo stijl.

Programma: 55 km / 600 hoogtemeters

Dag 2: Petit of Grand LBL (zaterdag)

Vanaf Malmedy kom je zo op de route van Luik-Bastenaken-Luik waar de profs (vrouwen en mannen) een dag later (24 april) overheen rijden. Aan jou de eer dat eerst te doen. Via de Stockeu bij Stavelot rijden we westelijk naar Spa uiteindelijk naar de Redoute. Is deze 100+ route je net iets te lang, geen zorgen er is een overzichtelijke short cut waardoor je op 75 km uitkomt en ook een prachtige uitdagende tour rijdt.

Programma: 75-105 km / 1.700-2.200 hoogtemeters

Dag 3: Hoge Venen

Gelukkig het is nog niet kaar. Noordelijk van Malmedy ligt de Hoge Venen en dat is een prachtig natuurgebied om een mooie laatste rit te maken. Daar gebruiken we de zondagochtend voor. Mooie afsluiter en niet al te zwaar. We fietsen ongeveer 3 uurtjes tot aan het begin van de middag. Er staat dan een lunch klaar (soep met brood) en je kan nog gebruik maken van je kamer zodat je fris de auto in kan stappen naar huis.

Programma: 60 km / 900 hoogtemeters

Reserveren

Ben jij erbij het Lady’s only Ardennen Fietsweekend 2022? Schrijf je hier in!

Foto’s

FAQ

 • Houden jullie rekening met dieet wensen?

  Wij houden uiteraard rekening met vegetariërs, verder kan de keuken ook glutenvrije diners verzorgen. Andere specifieke allergieën in overleg

 • Kan ik kiezen voor een 1-persoonskamer?

  Nee dat is niet mogelijk. Het is een small group reis en er zijn maar een beperkt aantal bedden per kamer. De kamers zijn wel ruim van opzet en er wordt alleen van 1-pers bedden gebruik gemaakt. De kamers gaan op indeling. Boek je met 2- of 3 personen tegelijk dan houden we daar rekening mee natuurlijk.

 • Welke kosten komen er nog bij?

  Alles is incl. behalve de boekingskosten (a €20,-) die verplicht zijn bij een pakketreis (betaling gaat via STO Garant). Je mag alleen zelf de consumpties betalen die je geniet in het hotel en daarbuiten.

 • Ben je verplicht om deel te nemen aan de groepsritten?

  Nee zeker niet, wat ons betreft vrijheid blijheid, maar geef het wel even aan of je mee gaat of niet.

 • Kan ik mijn eigen tempo fietsen? En kan ik de route ook inkorten?

  Natuurlijk kan je je eigen tempo fietsen. Op het “vlakke” fietsen we in een groep en houden we rekening met de minst snelle fietser. In de klim bepaal je je eigen tempo, boven hergroeperen we weer. De route inkorten kan in principe alleen op zaterdag. We houden rekening met elkaar en geven er niet de voorkeur aan iemand alleen op pad te laten gaan.

 • Wordt er een carpool georganiseerd?

  Indien accoord dan delen we je contactgegevens vooraf met de andere deelnemers zodat je zelf een carpool kan organiseren.

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.