Tour des Grandes Alpes

De Galibier, Col du Granon, Alpe d’Huez, Col du Glandon,vele bekende beklimmingen in de wielerwereld, je hebt nu de kans om ze allemaal te gaan beklimmen. We bieden een unieke fietsweek aan met dagtochten én een unieke 2-daagse rondtocht. Het avontuur van een rondtocht met het gemak van een standplaats. Je gaat de Marmotte fietsen, maar dan in twee dagen. Wat meer tijd om te genieten, wat minder hectiek om de omgeving op je in te laten werken. Maar vergis je niet in de zwaarte van deze week. In totaal staan er ruim 10.000 hoogtemeter op het programma. Net iets teveel? Neem een rustdag en geniet van de prachtige omgeving bijvoorbeeld vanaf het balkon van het fietshotel.

Au cœur des géants

De Tour des Grandes Alpes neemt je mee langs vele prachtige, bekende cols onder begeleiding van ervaren fietsgidsen die je met tips en tricks kunnen helpen om deze prachtige tocht tot een waar succes te maken.

Hoe ziet je week eruit?

Op zondag wordt je welkom geheten in Oz en Oisans Station bij het Nederlandse Fietshotel van Chalet Beyond. De eerste dagen doen we dagtochten vanuit dit gerenomeerde hotel. Je wordt goed verzorgd, elke dag staat er een ruim ontbijt voor je klaar, in de middag een snack pakket of pasta buffet om de eerste trek na het fietsen te kunnen stillen. En ’s avonds een rijkelijk 3-gangen diner. Elke dag gaat er een volgauto mee die op gezette locaties op je staat te wachten. Met de 2-daagse Marmotte rondtocht verzorgen wij natuurlijk je bagage pendel. Ook op deze dagen staat de volgauto op de top van de cols met sportdrank en fruit voor je klaar. De overnachting is exact halverwege de route in een goed hotel in het knusse bergdorpje Valloire.

Na de Marmotte 2-daagse kom je weer terug bij het Fietshotel Chalet Beyond voor een laatste nacht Na de afdaling van de Alpe d’Huez zorgt het hotel voor transport terug voor de laatste steile kilometers. De barbecue is al aangestoken als je terugkomt en is het tijd om te proosten op een geweldige fietsweek. Op de vertrekdag staat er natuurlijk nog een ontbijt voor je klaar om goed gevuld de auto in te stappen.

 • Aankomst: zondag 2 juli 2023
 • Vertrek: zaterdag 8 juli 2023
 • Fietsweek mét volgauto en begeleiding
 • HP verblijf in gezellig Fietshotel in Oz en Oisans
 • HP verblijf in een goed hotel in het knusse Valloire
 • Ravitaillering ondersteuning tijdens de 2- daagse Marmotte
 • Ride some of france’s best: Galibier, Col de Granon, Col de Glandon, Alpe d’huez

Fietshotel Oz en Oisans

Je hoofdverblijf is het fietshotel van Chalet Beyond in Oz en Oisans.

Hier ga je van het diner en het ontbijt genieten samen met andere deelnemers en jullie fietsgids. Smakelijke gerechten met goede balans tussen energie aanvullen en de juiste ingrediënten voor herstel. Dit hotel wordt geroemd om zijn ruime porties dus je komt niks te kort. Alle dagen, behalve woensdag is er een pasta buffet in de middag of een fietsborrel waar je de eerste trek mee kan stillen.

Programma Tour des Grandes Alpes

Sportief programma

Op alle fietsdagen gaat er een professioneel begeleider van Chalet Beyond met jullie mee. Hij / zij rijdt de volgauto maar fietst ook wel eens mee. Wel zo leuk om elkaar beter te leren kennen en tussendoor wat tips & tricks te kunnen ontvangen. Je hebt de keuze om op eigen gelegenheid te rijden of in de groep. De klim zal je sowieso op je eigen tempo rijden. De volgauto staat elke rit 2 of 3x op een gezette plek, daar kun je spullen aan mee geven én je bidon weer vullen naast een wafel of een stuk fruit, wat aangeboden wordt.

Dag 1: Aankomst en welkom

In de middag (16:00 uur) ben je welkom en kan je inchecken bij Fietshotel Chalet Beyond. Voor het diner (19:30 uur) is er een welkomstborrel en maak je kennis met de andere deelnemers. Tip voor de middag mocht je wat eerder zijn en je niet kan wachten de fiets te pakken is rondje meer. Hiernaast in het kader zie je de route. Mooie opwarm en benen losrijd tour na je reis.

Dag 2: La Morte – Ornon – Oz station

We beginnen meteen goed en je krijgt een prachtige ronde voorgeschoteld. Gelukkig zijn de klimmen zelf niet al te stijl en krijg je de tijd om een beetje in te komen. Gemiddelde stijgingspercentage van deze 3 klimmen ligt rond de 5-6%. Natuurlijk zijn er ook stijlere stukken, maar gelukkig niet al te lang. Is de lengte je net even te gortig, geen probleem de laatste klim kan je ontlopen door de skilift te pakken in het dal (bij Allemond naar Oz Station). Voor voetgangers gratis, neem je de fiets mee dan kost dan € 8,00. De lunch pakken we ergens onderweg bij een restaurant, de volgauto zorgt onderweg voor de noodzakelijke vocht (water en sportdrank) en is er wat fruit en wafels mee.

Programma

Kort: 98 km / 2.350 hoogtemeters

Lang: 117 km / 3.000 hoogtemeters

Dag 3: Granon – Lauteret

Tour 2022: Jonas Vingegaard verplettert Tadej Pogacar op Col du Granon en grijpt gele trui. Jonas Vingegaard heeft een spectaculaire bergetappe in de Tour de France met finish op de Col du Granon gewonnen en de macht gegrepen in het algemeen klassement.

Ja je hebt het goed gelezen, de Granon ligt wat verder weg van het fietshotel maar sinds de Tour de France eteappe van vorig jaar is deze klim een must do. We rijden (met eigen vervoer) naar de Col de Lauteret (50 autominuten) alweer we de afdaling aanvangen naar de voet van de Granon. Het is niet per se de lengte van de Granon, maar meer de stijlte van de klim, die hem zwaar maakt. We dalen dezelfde klim af en dan rest ons nog de Lauteret. Mooie afwisseling want die is weer wat langer, maar veel minder stijl (4-5% gemiddeld). Alles in een prachtige scenerie met uitzichten op onder meer het nationaal parc Les Ecrins en de Glacier de la Meije.

Programma

Lang: 69 km / 1.700 hoogtemeter

NB: ook deze route kan je korter maken, één van de twee klimmen zou je kunnen overslaan.

Dag 4: Vrije dag – Optinoneel La Berarde

Heerlijk een vrije dag, doe lekker waar je zin in hebt. Wat later opstaan, ijsje eten en lunchen in het gezellige Bourg d’Oisans. Dat kan je combineren met een ontspannen rit in het dal met weinig hoogtemeters. Misschien wel slim omdat de Marmotte 2-daagse voor de deur staat. Kan je het niet laten en wil je heel graag een (mooie) berg op fietsen, dan is La Berarde de beste tip die we kunnen geven. Misschien wel handig om die vanuit Bourg d’Oisans te ondernemen zodat je de energie niet al teveel verspeelt.

Programma

Vrije dag, La Berarde vanuit Bourg d’Oisans 62km / 1.100 hoogtemeter

Dag 5: 2-daagse Marmotte: Glandon – Télégraphe

Start van de tweedaagse Marmotte rondtocht met een overnachting in een prima middenklasse hotel in Valloire. Om de bagage hoef je je geen zorgen te maken, die gaat mee met de volgauto. De volgauto zie je in ieder geval nog één keer op de top van de Glandon. Daarna zal de volgauto doorrijden naar Valloire om te zorgen dat de bagage op tijd in het hotel is voor de snelste fietsers. Maar geen zorgen kans is groot dat je in een groepje rijdt en je hebt de route. Onderweg kom je door voldoende dorpjes om bidonnen te vullen en wat te eten, of even te ontspannen op een terrasje in de zon. Gelukkig valt de tweede (en laatste) klim van de dag mee, want de meeste noemen de Télégraphe een “loper”.

Programma

Kort en lang: 91 km / 2.500 hoogtemeter

Dag 6: 2-daagse Marmotte: Galibier – Alpe d’Huez

Na een goed verblijf in Valloire vangen we dag 2 aan van de Marmotte rondtocht. Het begint meteen fors, zodra je Valloire uitrijdt zit je in de klim van de Galibier (de zware kant). De klim is lang en gaat naar grote hoogte (2.642m), het dak van deze week. Neem de tijd boven om te recupereren bij de volgauto, of 1 km voor de top bij Refuge de Galibier. De afdaling zal lang zijn en af en toe venijnig met een klimmetje helemaal terug naar Bourg d’Oisans, de voet van de Alpe d’Huez klim. De Hollandse berg, de klim met 21 haarspeldbochten heeft geen nadere uitleg nodig. De benen zullen niet meer fris zijn, maar het moraal is nog altijd hoog. Boven wachten we op je, gefeliciteerd je hebt het gehaald! Tijd voor een dranje. Proost!

Terug naar Fietshotel Chalet Beyond in Oz Station is het, of dalen met de fiets naar de voet van de Oz klim, waar je de skilift kan nemen (geldt voor de snelste renners). Of we pendelen je met de volgauto terug naar het hotel.

Programma:

Kort en lang: 79 km / 2.600 hoogtemeter

Dag 7: Vertrek

Prijzen

Prijs per persoon
Tour des Grandes Alpes
zondag 2 juli tot en met zaterdag 8 juli 2023
6 nachten verblijf: € 695,- p.p.
Nachtje extra: € 67,- p.p.
Aantal deelnemers3 / 16

Inclusief

 • Verblijf in 2-pers kamer (gescheiden bedden)
 • Halfpension + pasta buffet of snackpakket (4x)
 • Volgauto / fietsbegeleding, incl. sportdrank en snack (fruit / wafels)
 • Bagagevervoer tijdens de Marmotte 2-daagse
 • Elke dag meeting over route en tips voor fietsen in de bergen
 • Gebruik van fietsenstalling (afgesloten) en reparatiemateriaal
 • Bed- en handlinnen (incl. wissels)
 • Eindschoonmaak

Exclusief

 • Eenmalige verplichte kosten van €15,- per persoon (i.v.m. STO Garant pakketreizen)
 • Toeristenbelasting
 • Toeslag 1-persoons kamer: 175,- (bij Fietshotel Chal et Beyond) bij hotel Valloire op aanvraag

Reserveren

Ben jij er bij tijdens de Tour des Grandes Alpes 2023? Schrijf je hier in!

Foto’s

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.