Trailrunning & Hiking

De Franse Alpen zijn bij de meesten van ons bekend van het wielertoerisme en de wintersport. Maar wist je dat er in de Franse Alpen zo verschrikkelijk veel meer te doen en vooral te beleven is? Zo kun je er ook naar hartenlust trailrunnen en hiken. (Hard)lopen of hiken over onverharde bergpaden en genieten van prachtige vergezichten. Gezonde berglucht opsnuiven en jezelf verbazen over de overweldigende rust; goed voor lichaam en geest.

Chalet Beyond heeft voor de zomer van 2019 een aantal arrangementen samengesteld gericht op trailrunning en hiking.

Verblijf

Chalet Beyond zorgt voor een heerlijk en compleet verblijf waardoor jij optimaal kan genieten. Elke dag kan je genieten van uitstekende catering in de vorm van een uitgebreid ontbijt, pastabuffet en een smaakvol 3-gangen diner in de avond. We zorgen voor een eigen gezellig sfeer in ons sporthotel waar je lekker kan relaxen en de andere deelnemers kunt treffen. Op het zonneterras kan je ‘s middags heerlijk bijkomen van je pittige loop.

We verblijven in onze luxe sporthotel in Oz-Station. Het sporthotel ligt op 1300m hoogte met prachtig uitzicht op het bergmassief. Alle kamers zijn voorzien van 2 enkele bedden en een eigen badkamer met WC. Het sporthotel heeft een gedeelde woonkamer, groot zonneterras en sauna ruimte.

Guides

Femke Kuiken en Raymond Schoonen, werken het gehele jaar bij Chalet Beyond (locatie Oz-en-Oisans). Als chaletstaf dragen zij zorg voor het sporthotel en verzorgen zij de catering voor hun gasten (ontbijt, driegangen diner, pastabuffet).

Zelf zijn zij enthousiaste sporters, die graag in de bergen van de Oisans hardlopen, trailrunnen, hiken of fietsen. Ze liepen, toen ze nog in NL woonden, veel hard op de weg (o.a. meerdere marathons in binnen- en buitenland). Daarnaast liepen ze geregeld een midden lange afstandstrail in NL of België. Raymond heeft meerdere marathonreizen begeleid en een loopgroep geleid. Femke heeft jarenlang in een fitnesscentrum gewerkt en heeft een eigen Fitclub gehad. Sinds zij in Frankrijk wonen, zijn ze steeds meer buiten de asfaltwegen gaan lopen, hebben ze de trailpaden in de Oisans goed leren kennen en lopen ze nu meer trails dan dat ze op de weg aan het hardlopen zijn.

4 daags Voorjaars Trailarrangement

Tijdens het Hemelvaartweekend wordt je meegenomen op de bergpaden in de omgeving van Oz-en-Oisans. Je verblijft tijdens het weekend in één van onze kamers in sporthotel Chalet Beyond o.b.v. halfpension.

Tijdens ‘kilometer verticaal’ loop je vanuit Allemont (beneden in het dal) terug omhoog naar het sporthotel. Deze korte run van 5 km is vooral interessant vanwege zijn hoogtemeters.

De lange trailrun op zaterdag loop je onder begeleiding; over prachtige bergpaden, waarbij het vooral gaat om het met elkaar genieten van de trail, de omgeving en het samen beleven van de trailsport.

Dit arrangement is in het bijzonder geschikt voor de ervaren midden- en lange afstandloper met enige ervaring op het gebied van trailrunning.

Programma

Week verblijf
Woensdag 29 meiAankomst en info meeting na diner
Donderdag 30 meiTrailrun kilometer verticaal (5 km – 500 HM)
Vrijdag 31 meiRustdag met een eigen programma invulling
Zaterdag 1 juniTrailrun (30 km – 2150 HM)
Zondag 2 juniVertrek

Trail de l’ Etendard

Trail de l’ Etendard is een jaarlijks terugkerend trailrun evenement, dat in de nabijheid van het sporthotel Chalet Beyond plaatsvindt. Je loopt hierbij door het gebied van de Alpe d’Huez, de adembenemend mooie bergmeren van Les Grandes Rousses en je finisht in het plaatsje Saint Sorlin d’Arves aan de voet van de l’Etendard gletsjer. Deelname is mogelijk over 4 afstanden (16, 22, 44 en 65 km). Meer info hierover is te vinden op: https://www.traildeletendard.com/

Je verblijft tijdens het weekend in één van onze kamers in sporthotel Chalet Beyond o.b.v. halfpension.

Het arrangement is inclusief; het verblijf in sporthotel Chalet Beyond, een opgemaakt bed, een handdoekenset (3 stuks), eindschoonmaak, dagelijks ontbijtbuffet en driegangendiner,  1 x pastabuffet en een BBQ.

Tijdens je verblijf zal alles in het teken staan van een optimale voorbereiding op de trailrun.  Zo zal er op de wedstrijddag een (extra vroeg) sportersontbijt klaarstaan. Plus begeleiding, support en ravitaillering op de wedstrijddag.

Dit arrangement is met name geschikt voor de ervaren trailrunner.

Week verblijf
Vrijdag 26 juli Aankomst en info meeting na diner
Zaterdag 27 juli Wedstrijddag 16 km
Zondag 28 juli Wedstrijddag 22 km, 44km en 65 km
Maandag 29 juli Vertrek

Startbewijzen

Iedere deelnemer dient zelf zorg te dragen voor zijn/haar inschrijving.

Medisch certificaat

Voor deelname aan deze trail is een medische verklaring verplicht(ondertekend door eigen huisarts). Deze medische verklaring dien je up te loaden bij je inschrijving. De verklaring kun je bij een sport- of huisarts laten ondertekenen.

4 daags Hiking arrangement

Wie Alpe d’Huez zegt, denkt aan fietsen. Maar wist je dat je er ook heerlijk kunt hiken? De Grande Randonnee 549 loopt letterlijk door onze achtertuin.

Wat minder bekend en wellicht nog wel uitdagender is het gebied onder de Grandes Rousses. Dit gebied, ook wel Petites Rousses genaamd, is een plateau dat alleen via smalle paden en rotsachtige hellingen te bereiken is. Je passeert diverse refuges en bergmeren en zult versteld staan van de prachtige vergezichten. Vanaf de Col de Sabot kun je bij helder weer zelfs de Mont Blanc zien liggen.

Je verblijft in één van onze kamers in sporthotel Chalet Beyond o.b.v. halfpension.

Het arrangement is inclusief; het verblijf in sporthotel Chalet Beyond, een opgemaakt bed, een handdoekenset (3 stuks), eindschoonmaak, dagelijks ontbijtbuffet en driegangendiner, 1 x pastabuffet en een BBQ. Plus begeleiding, support en ravitaillering op donderdag en zaterdag.

Dit arrangement is met name geschikt voor de ervaren wandelaar.

Week verblijf
Woensdag 17 juli Aankomst en info meeting na diner
Donderdag 18 juli Korte wandeling in de nabijheid van het chalet (begeleid)
Vrijdag 19 juli Rustdag met een eigen programma invulling
Zaterdag 20 juli Dagtocht/hike Petites Rousses (begeleid)
Zondag 21 juli Vertrek

Prijzen

Voorjaars Trailarrangement€295,- p.p.
Trail de l’Etendard€235,- p.p.
Hiking arrangement€275,- p.p.

Foto’s

Pakketreis

“De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Chalet Beyond is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Chalet Beyond beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u hier.”

STO-reisgarantie

Deze reis valt onder STO-reisgarantie, een garantiefonds voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

 
STO Logo