Corona annuleringsgarantie

Bij het oriënteren naar je ideale fietstrip voor zomer 2022 check je natuurlijk ook de Corona annuleringsvoorwaarden van je verblijfsaccommodatie. Wat gebeurt er in het geval er een negatief reisadvies geldt voor jouw bestemming ten tijden van je verblijf? Hoe zit het indien er een verplichte quarantaine wordt opgelegd? Ben ik dan verzekerd, of ben ik mijn (aan)betaling kwijt?

 Jouw boeking van je fietsvakantie is bij ons goed verzekerd.

Wij bieden de onderstaande twee opties (1 en 2) indien de volgende reisbeperkingen van kracht zijn ten tijde van je geboekte verblijf:

– Negatief reisadvies, code oranje of rood voor jouw reisbestemming.

– Verplichte quarantaine voor jouw reisbestemming dan wel bij terugkomst thuis (van 4 dagen of meer).

– Toeristen van land waar jij ingezetene van bent zijn niet welkom.

  1. Uitkeren van waarde voucher: hoogte van de waarde voucher is 100% van de reissom, alleen de boekingskosten worden daarvan afgehaald.
  2. Geld terug garantie: ten tijde van het maken van de boeking kan je kiezen voor de optie ‘geld terug garantie’. Deze optie is tegen een kleine bijbetaling te boeken. Wij keren de gehele reissom terug minus de boekingskosten en de kosten van deze optie.

Toepasbaarheid / uitsluitingen

Deze Corona annuleringsgarantie is alleen geldig voor Nederlands, Belgisch, Duits, Deens, Brits en Ierse ingezetenen. Een evt. 2G regeling van verantwoordelijke overheid voor je reisbestemming, een verlopen geldigheid van je vaccinaties, een vrijblijvend verzoek tot niet reizen van overheden (niet ondersteund met kleurcode) zijn uitgesloten van deze regeling, net als het opheffen van een quarantaine regeling vab enkele dagen (2 tot 3) middels een negatieve test. Puur en alleen de hierboven vermelde reisbeperkingen zijn van toepassing op deze service.

Betaling via een garantierekening 

Indien je voor deze ‘Geld terug garantie’ kiest dan verloopt de betaling via een garantie rekening. De garantie rekening -van Certo Escrow, ook wel derdengeldenrekening genoemd- zorgt ervoor dat je geld veilig staat én dat je profiteert van de ‘geld terug garantie’. Wij noch jij als klant kan bij de betaalde kosten voor je verbljf voordat deze verlopen is. We gaan er niet vanuit, maar mochten wij als bedrijf in staat zijn van financieel onvermogen, dan ondervind jij daar geen schade door, wij kunnen immers niet bij dat geld. Deze regeling valt onder de STO Garant boekingsvoorwaarden.

Kosten voor gebruik van deze optie en betaalservice: €20,- p.p. en €15,- p.p. in geval van groepen (15 personen of meer)

De situatie op een rijtje

Code groen en/of code geel
Code groen en/of code geel: er zijn geen of lichte veiligheidsrisico’s. Er is sprake van geen of weinig beperkingen, bijvoorbeeld restaurants en andere horeca zijn gelimiteerd en/of zijn beperkt in openingstijden. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van onze dienst. Is er voor jou toch een reden om te annuleren dan zijn gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.

Code oranje of code rood

Code oranje of rood: er geldt een negatief reisadvies of reizen naar die bestemming is verboden (code rood). Bij code oranje mag je de boeking evengoed door laten gaan, het is immers een advies, lokaal kan het besmettingsgevaar wel eens een stuk lager liggen. Je mag de boeking ook kosteloos annuleren op basis van het reisadvies, dan keren we het geldbedrag terug in de vorm van 1. Vouchers of 2. Bancaire overmaking indien er gekozen is voor de verzekering ‘geld terug garantie’. Natuurlijk bekijken we eventuele andere bestemmingen of opties indien je daarvoor openstaat.

Leidend is het advies van de verantwoordelijke ministerie van de betreffende overheid van jouw land. Ergo Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot Britanië en Ierland. De peildatum voor overleg is 3 dagen voor het de reis.

Onze visie

De gezondheid van de gasten en ons personeel op locatie staat voorop. Wij volgen de adviezen van het RIVM, de lokale autoriteiten én de adviezen van buitenlandse zaken. We hanteren een duidelijk protocol, service gerichte en heldere boekingsvoorwaarden.

Op deze wijze hopen wij het boeken nog veiliger en leuker te maken zodat je uit kan kijken naar een vertrouwde en plezierige fietsvakantie. Chalet Beyond kijkt uit naar je aanvraag en we beantwoorden met het grootste plezier al je vragen.