Corona annuleringsgarantie

Bij het oriënteren naar je ideale fietsvakantie is de tweede vraag: wat gebeurt er in het geval er een negatief reisadvies geldt voor mijn bestemming ten tijden van mijn verblijf? Ben ik dan verzekerd, of ben ik mijn (aan)betaling kwijt?

 Jouw boeking van je fietsvakantie is bij ons goed verzekerd.

Wij bieden de volgende twee opties in geval je fietshotel of accommodatie ligt in een gebied waar een negatief reisadvies voor geldt en of die niet toegankelijk is voor toeristen (vorm van lock down) ten tijde van je geplande fietstrip.

  1. Uitkeren van waarde voucher: hoogte van de waarde voucher is 100% van de reissom, alleen de boekingskosten worden daarvan afgehaald.
  2. Geld terug garantie: ten tijde van het maken van de boeking kan je kiezen voor de optie ‘geld terug garantie’. Deze optie is tegen een kleine bijbetaling te boeken. Wij keren de gehele reissom terug minus de boekingskosten en de kosten van deze optie.

Indien je voor deze optie kiest dan verloopt de betaling via een garantie rekening. De garantie rekening -van Certo Escrow, ook wel derdengeldenrekening genoemd- zorgt ervoor dat je geld veilig staat én dat je profiteert van de ‘geld terug garantie’. Wij noch jij als klant kan bij de betaalde kosten voor de fietstrip voordat deze verlopen is. We gaan er niet vanuit, maar mochten wij als bedrijf in staat zijn van financieel onvermogen, dan ondervind jij daar geen schade door, wij kunnen immers niet bij dat geld. Deze regeling valt onder de STO Garant boekingsvoorwaarden.

Kosten voor gebruik van deze optie en betaalservice: €30,- p.p.

De situatie op een rijtje

Code groen en/of code geel
Code groen en/of code geel: er zijn geen of lichte veiligheidsrisico’s. Er is sprake van geen of weinig beperkingen, bijvoorbeeld restaurants en andere horeca zijn gelimiteerd en/of zijn beperkt in openingstijden. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van onze dienst. Is er voor jou toch een reden om te annuleren dan zijn gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.

Code oranje of code rood

Code oranje of rood: er geldt een negatief reisadvies of reizen naar die bestemming is verboden (code rood). Bij code oranje mag je de boeking evengoed door laten gaan, het is immers een advies, lokaal kan het besmettingsgevaar wel eens een stuk lager liggen. Je mag de boeking ook kosteloos annuleren op basis van het reisadvies, dan keren we het geldbedrag terug in de vorm van 1. Vouchers of 2. Bancaire overmaking indien er gekozen is voor de verzekering ‘geld terug garantie’. Natuurlijk bekijken we eventuele andere bestemmingen of opties indien je daarvoor openstaat.

Leidend is het advies van het ministerie van buitenlandse zaken van de Nederlandse overheid. De peildatum voor beslissing is 3 dagen voor het verblijf.

Onze visie

De gezondheid van de gasten en ons personeel op locatie staat voorop. Wij volgen de adviezen van het RIVM, de lokale autoriteiten én het advies van buitenlandse zaken. Dat resulteert in een duidelijk protocol voor het runnen van onze fietsaccommodaties en fietshotels én vormt de basis van heldere boekingsvoorwaarden.

Op deze wijze hopen wij het boeken nog veiliger en leuker te maken zodat je uit kan kijken naar een vertrouwde en plezierige fietsvakantie. Chalet Beyond kijkt uit naar je aanvraag en we beantwoorden met het grootste plezier al je vragen.