Fietsen in de Alpen

Volgens velen het mooiste fietsgebied van Europa met een grote diversiteit aan beklimmingen. Fietsen in de Alpen betekent klimmen. Prachtige glooiende wegen, maar ook de korte steile beklimmingen zijn talrijk in deze regio.

Ben jij een ervaren klimmer of wil je voor de eerste keer richting de Alpen om te gaan fietsen? Bij Chalet Beyond is het mogelijk te fietsen in de regio’s Alpe d’Huez, Barcelonette en in de Italiaanse Alpen bij de Stelvio.

Alpe d’Huez

Misschien wel de bekendste berg onder de Nederlandse wielerfans. Alpe d’Huez, ook wel de Hollandse berg genoemd, is een icoon uit de Tour de France geschiedenis. Een berg die je één keer in je leven gedaan moet hebben. Echter biedt de regio nog veel meer mooie beklimmingen. Prachtige fietsroutes in de buurt omvatten beklimmingen in de buurt van de Alpe d’Huez zoals bijvoorbeeld de Galibier (2642m), de Col de Glandon (1924m) en de Col de la Croix de Fer (2064m). Meer informatie over  fietsroutes in deze regio kun je hier vinden.

Zit jij er aan te denken om deze regio te verkennen? Wij bieden een fietshotel aan in Oz-en-Oisans. Aan de voet van de beklimming van de Col de Glandon en de Croix de Fer en op ongeveer 20 kilometer van de start van de Alpe d’Huez. Een ideale uitvalsbasis om te fietsen in de Alpen. Vind hier meer informatie over ons fietshotel bij de Alpe d’Huez.

Barcelonnette

In de regio Barcelonnette, in de Zuid-Alpen ligt de hoogste col van Europa. De Col de la Bonette (2802) is een echte reus. Deze prachtige beklimming gaat door een nationaal park en is een loodzware maar schitterende col. Vanuit Barcelonnette bestaat ook de kans om aan de Italiaanse Alpen te verkennen. In deze regio bieden wij Villa Oasis aan. Een perfecte locatie om de hoogste cols van Europa te verkennen. Hier vind je meer informatie over Villa Oasis.

Italiaanse Alpen

Aan de Italiaanse kant van de Alpen kan ook fantastisch gefietst worden. Deze regio is steeds populairder aan het worden. Bekendste beklimmingen in de Italiaanse Alpen zijn de Stelvio, Gavia en Mortirolo. Al deze beklimmingen kunnen perfect gefietst worden vanuit Bormio. Dit typisch Italiaanse bergdorp ligt midden in de Alpen en aan de voet van de Stelvio en de Gavia, de Mortirolo is op slechts 25 kilometer afstand. Ben jij op zoek naar een geschikte accommodatie om in de Italiaanse Alpen te gaan fietsen? Casa Gavia en Albergo Cima Piazzi zijn gelegen in Bormio en zijn ideale fietshotels in de buurt van de Stelvio. Kijk hier voor meer informatie over onze accommodaties in bij de Stelvio.