Fietsgebied Girona

Een nieuw gebied voor Chalet Beyond! De omgeving van Girona is een mooi en gevarieerd fietsgebied. De Spaanse Pyreneeën zijn binnen bereik, maar ook de mooie glooiende wegen langs de bekende Spaanse Costa Brava kunnen prima vanuit Girona worden gedaan. Vanwege het milde klimaat is het tevens een goeie bestemming om je seizoen vroeg te beginnen, of laat te eindigen.

Het is niet voor niets dat veel profs zich hebben gevestigd in deze regio. En wat is er leuker dan dezelfde beklimmingen te ondernemen als de professionele wielrenners, en eventueel met ze mee te rijden!

Bekende cols in de omgeving Girona

Naam Lengte Gem. stijging
Rocacorba 13 km 6,1%
Sant Martí Sacalm 9 km 7,0%
Santuari de Bellmunt 6,7 km 9,4%
Turó de l’Home 31 km 5,0%
Sante Fe de Montseny 25 km 4,6%
Col de Bracons 9,4 km 7,1%
Mare de Déu del Mont 22 km 4,4%

De regio rondom Girona is erg divers en biedt vlakke, glooiende en bergachtige routes. Als je een klein stukje met de auto rijdt zijn er echter nog veel mooie routes die je weer een heel ander deel van de regio laten zien. Namelijk het hooggebergte van de Spaanse en Franse Pyreneeën.
Laat je dus niet weerhouden om een kort ritje met de auto te maken en om op weg te gaan naar mooie gebieden om de hoek. Hieronder vind je een aantal mooie routes in de directe omgeving van Girona.

Mooie routes in de omgeving

Naam Lengte Hoogtemeters*
Rocacorba 75km 1400 hm
Mare de Deu del Mont 130 km 2400 hm
Route langs de kust 120 km 1700 hm
Banyoles en Olot 120 km 1600 hm

*De hoogtemeters die Strava aangeeft zijn altijd minder dan in werkelijkheid.

Locatie