Nieuwe route Marmotte 2021

Croix de Fer in plaats van Glandon

De Marmotte organisatie heeft de route bekend gemaakt voor de Marmotte Granfondo 2021. Ter ere van het 40-jarig jubileum van de Marmotte Granfondo gaat de route komend jaar weer over de Col de la Croix de Fer en niet over de Glandon zoals in de afgelopen jaren. De beklimming van de Croix de Fer is grotendeels hetzelfde als de Glandon, maar het verschil zit hem natuurlijk vooral in het dal van Maurienne. De afdaling van de Croix de Fer is overigens, net als de Glandon afdaling in het verleden, geneutraliseerd.

Tijdslimieten

Uiteraard is er dan een vraag hoe het zit met de tijdslimieten, nu er weer over de Croix de Fèr wordt gegaan. Zoals gezegd is de afdaling ook geneutraliseerd. De organisatie meldt ons dat men inderdaad aanpassingen gaat maken aan de tijdslimieten voor goud, zilver en brons. Meer informatie hierover volgt via de website van Cycling Classics France. Zodra dit bekend is, zullen wij dit ook communiceren.

De Route

Op zondag 27 juni 2021 start de Marmotte in Bourg d’Oisans. Daarna begint de beklimming naar de Col de la Croix de Fer. De lange beklimming voert je naar net iets boven de 2000m. Na de afdaling volgt er een stuk korter deel in het Maurienne dal waarna de Telegraphe en de Galibier je opwachten. Finish is uiteraard na 21 haarspeldbochten boven op de Alpe d’Huez.

Marmotte 2021 route

Wil jij de Marmotte rijden in 2021?

Wil jij de uitdaging aangaan en de Marmotte Granfondo in 2021 gaan rijden? Kom bij ons verblijven en geniet van ons Marmotte arrangement. Je kunt bij ons verblijven in ons fietshotel. Je hebt een tweepersoonskamer met enkele bedden (dus ook voor één persoon geschikt) met een eigen badkamer met toilet en bad/douche.

Iedere ochtend zorgen wij voor een ruim ontbijt. Je stapt daarna de fiets op om je voor te bereiden op wat komen gaat. Wil je daar ook begeleiding in? Dan kun je meerijden met ons sportief programma. Ervaren Marmotte rijders hebben mooie routes uitgestippeld en geven iedere avond tips en tricks en beantwoorden jouw vragen.

Na thuiskomst van je fietsrit staat er dan een heerlijk pastabuffet klaar om de koolhydraten verder te stapelen. Daarna is het lekker uitrusten en genieten van de zon. Terwijl jij lekker uit gaat rusten, bereiden onze koks dan een voedzaam driegangen diner.

Op de dag van de Marmotte kun je extra vroeg ontbijten. Je hebt op zaterdag je ravitailleringstasjes gevuld en je gaat naar de start. Onderweg kom je ons tegen op de Croix de Fer, Telegraphe en de Galibier waar wij staan met de ravitaillering. Alles om jou de Marmotte uit te laten rijden of op zoek te gaan naar die top tijd!