Catered Chalet Auhof, Flachau, Oostenrijk

Achter de schermen bij Chalet Auhof

Achter de schermen bij Chalet Auhof –  ‘De geoliede machine Meike en David’

Deze week kreeg ik de kans om een week lang achter de schermen te kijken bij ons Oostenrijkse chalet, Chalet Auhof. Voor het tweede jaar op rij wordt dit chalet gerund door Meike en David. Twee personen die ervan houden om het de gasten naar hun zin te maken, en daar hun eigen energie uit halen.

David komt oorspronkelijk uit Engeland en is een echte chef. De passie die hij uitstraalt als hij spreekt over ‘’zijn’’ broccoli and blue cheese soup  is erg leuk om te zien. Meike is gespecialiseerd in de patisserie en de creaties die zij soms uit de keuken laat gaan zien er fantastisch uit. Er komt echter nog veel meer bij kijken dan alleen lekker koken om een groot chalet als Auhof te runnen.

In Chalet Auhof komen vaak bedrijfsgroepen die voor een kort verblijf kiezen in Flachau. Dat betekent voor Meike en David dat er dan doordeweeks moet worden schoongemaakt, zo ook deze week. Hier werd voor het eerst duidelijk wat een geoliede machine zij zijn. Ze hebben een duidelijke planning en hebben allebei hun eigen taak. David haalt al het beddengoed van de kamers, terwijl Meike de eetzaal schoonmaakt. Dan gaan ze beiden het beddengoed verschonen en de toiletten en badkamers schoonmaken. Met 13 kamers is het een aardige klus, maar ze klaren dit in iets meer dan 4 uur.

Is het daarna dan uitrusten? Nee hoor, dan moet er alvast wat klaargemaakt worden voor het eten. Meike begint dan met het maken van het dessert, terwijl David dan ondertussen de keuken verder op orde brengt.

Dit soort dagen zijn wel vermoeiend voor Meike en David. Het is pittig om doordeweeks te moeten schoonmaken. Maar de afwisseling van de groepen geeft ze veel energie.

Een van de creaties uit de keuken

Wat vinden jullie zo leuk aan werken in Chalet Auhof?

De afwisseling in de groepen is erg leuk. Flachau is een ander soort bestemming dan bijvoorbeeld Oz denken wij. Het is echt een mix van gezelligheidsgroepen en feestende groepen. Veel bedrijfsgroepen komen hier voor de gezelligheid en de après-ski. Daar moet je mee om kunnen gaan. We hebben hier geregeld zeer gezellige avonden met zingende gasten. De week erna komt er dan weer een grote familie en worden we uitgenodigd om mee te doen aan hun quiz.

Zijn jullie daarom ook voor een tweede keer naar Auhof gekomen?

Ja, het is gewoon een heel leuk en gezellig chalet. We hebben een aantal groepen die vorig jaar al zeiden dat ze weer gingen boeken en dan is het zo leuk om het ze dan weer naar de zin te maken. Onze ruime keuken en de sfeer die dit chalet uitstraalt speelde natuurlijk ook mee!

Wat is jullie succesformule om zowel bedrijfsgroepen als familie tevreden te krijgen?

David: Ik denk dat onze kracht is dat wij altijd van tevoren een inschatting maken van het type groep dat we krijgen. Als we een familie krijgen dan zorgen we voor een ander soort menu dan wanneer we een grote bedrijfsgroep hebben. Sommige groepen komen niet terug voor een afternoon snack, en dan zetten we na het diner ’s avonds nog wat lekkers op tafel.

Meike: Ook zijn we erg flexibel. Sommige groepen willen wat langer naar de après ski en vragen dan of er om 8 uur gegeten mag worden, en dan doen we dat uiteraard ook.

Die flexibiliteit is mooi om te zien. Het laat zien dat Meike en David echt het beste met de gasten voor hebben. Ze bedenken vooraf een menu wat aan zal sluiten bij de groepen, en kunnen daarin ook makkelijk rekening houden met eventuele dieetwensen of allergieën. Samen hebben ze een opzet gemaakt voor een volledig weekmenu met variaties op maaltijden wanneer mensen een allergie of specifieke dieetwens hebben.

Het uizicht vanaf de piste in Flachau

Ondanks al dit werk houden ze toch nog tijd over om leuke dingen te doen. Zelf vinden ze het erg fijn om op een vrije dag lekker te luieren in en rond het chalet, maar ze gaan ook graag zelf de piste op. Ik had het voorrecht om een hele dag twee skigidsen te hebben die me alles wilden laten zien van het skigebied Flachau. Volgens Meike en David een gebied voor zowel beginners en families met kinderen, als voor de geoefende wintersporter. Het is erg afwisselend met prachtige ruime pistes en een zeer goed liftensysteem. Eerst namen ze me mee naar een wat rustiger gebied waar het prachtig snowboarden was. Zelf gaan ze ook graag iets van de pistes af, wat in deze regio ook heel goed kan. Later hebben we nog wat pistes in Flachau zelf gedaan, hier ook weer mooie brede pistes met heel veel gezellige restaurants op zo ongeveer elke piste.

Na een middag snowboarden gaan we weer terug naar Chalet Auhof. Niet om uit te rusten, maar om weer een afternoon snack voor de gasten neer te zetten en alvast wat voor te bereiden voor het diner, want de gasten die staan voorop. Daar wordt gelijk weer duidelijk wat een geoliede machine Meike en David samen zijn!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.