Het chalet delen? Ja graag!

Ze hadden een prachtige week in het verschiet. Mooi weer, vers pak sneeuw, prachtig catered chalet, alles was geregeld. Met z’n tweeën op wintersport in een chalet voor 26 personen. Het chalet zou gedeeld worden met nog vijf andere kleine groepjes. Ze waren benieuwd en een tikkeltje nerveus.

 

Na een hartelijk ontvangst door de chaletstaf met een kopje koffie en heerlijke cake, kwam de eerste andere groep binnen. Een vijftal jonge jongens, uiterst aardig en gezellig. Even settelen en daarna in het dorp een kopje warme chocomel drinken. Bij terugkomst in het chalet waren de tafels gedekt en de woonkamer gevuld met de overige groepen. Iedereen stelde zich voor en al snel kwamen de gesprekken op gang. Om half acht konden ze samen aan tafel. Iedereen zat bij elkaar aan tafel en er werd getoost op een gezellige week.

 

En een gezellige week dat werd het zeker.

In ochtend ging iedereen zijn eigen weg, maar soms werd hier en daar de eettafel weer gedeeld. De ervaringen en tips van het gebied werden uitgewisseld en verhalen werden verteld. Op de piste kwamen ze elkaar soms tegen en pakten samen een afdaling of een kopje koffie.

Na een lange dag op de piste kwam een aantal rond vier uur weer terug in het chalet. Weer anderen genoten van de Après-Ski. In het chalet werden de spelletjes uit de kast gehaald en werden de teams gemaakt. Zeer competitief werd het spel gespeeld samen met iemand die een aantal dagen geleden nog een vreemde was. Prachtig hoe deze vriendschappen werden opgebouwd.

Elke avond tijdens het diner zaten de groepen weer verdeeld over de tafels, iedere keer weer ander. Iedereen leerde elkaar kennen en gezellig dat was het zeker.

Tijdens het laatste diner werden nummers uitgewisseld om in Nederland elkaar op te zoeken. De chaletstaff bracht na het dessert een toost uit: ‘We hopen dat jullie een mooie week hebben gehad!’. Gezellige mensen, prachtig gebied, lekker eten, dus ja, dat hadden ze zeker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.