La Marmotte

De officiële datum van La Marmotte cyclo is nog niet bekend, maar bij ons kan je al wel je verblijf in optie nemen. La Marmotte zal volgend jaar op zondag 1 juli of zondag 8 juli gehouden worden en ook over het bekende parcours gaan, dus met de Galibier, dat heeft de organisatie ons laten weten. Hieronder alle informatie over het all-inn verblijf bij ons inclusief Marmotte ravitaillering en de optie voor de hele week fietsbegeleiding. Tot 2 dagen na bekendmaking van de cyclo datum is je optie geldig, bij annulering van de optie betaal je alleen de administratiekosten a €15,- per persoon.

Marmotte arrangement 2018

Tijdens de Marmotte periode verhuren we onze chalets volgens het fietshotel concept.  Dit houdt in dat je een kamer boekt met eigen badkamer op basis van 1/2 pension. Je hebt de beschikking over een ruime woonkamer met zonneterras en een sauna en jacuzzi of hamam. Elke avond bereiden we een heerlijk en gezond 3-gang diner in een van de chalet-restaurants en elke ochtend staat er een ontbijt voor je klaar. Vanaf dinsdag zal er in de middag ook nog een pastamaaltijd verzorgt worden voor de extra energie.

Vernieuwd concept!

We hebben de prijs iets verlaagd ten opzichte van afgelopen jaren én het is mogelijk wat korter ter verblijven dan voorheen. Minimum verblijf is 4 nachten in plaats van 5 nachten. Met deze wijzigingen hopen we nog beter aan de verschillende wensen van de Marmotters te voldoen. Wat we niet gewijzigd hebben is de goeie kwaliteit van het verblijf en de verzorging, ook blijven wij de ravitaillering op de Marmotte dag zelf heel graag voor jullie doen.

Voordelen van de Marmotte bij Chalet Beyond

 • Optimale ravitaillering tijdens de Marmotte op de Glandon, Telegraph en Galibier
 • De catering is volledig afgestemd op fietsers, inclusief dagelijks pastabuffet
 • Mogelijk tot sportief programma voor een optimale voorbereiding
 • Eigen fysiotherapeut in huis om de vermoeide spieren te ontlasten
 • Marmotte startbewijzen inclusief voor onze gasten

Medische verklaring

Je bent verplicht een medische verklaring te laten ondertekenen door je huisarts. Deze medische verklaring kan je aansluitend uploaden bij je inschrijving.

“Overwin jezelf tijdens een van de zwaartste cyclo’s van Europa.”

Periode: 6 nachtenDinsdag t/m maandagochtend
Chalethuur Op aanvraag
Fietshotel (1/2 pension + pastabuffet (4 keer), exclusief startbewijs)€ 495,-
Fietshotel + sportief programma Marmotte (exclusief startbewijs)€ 590 (6 dagen) / € 640 (7 dagen)
Thophee d’OisansPrijzen 2018 volgen in het najaar
Dag korter/langer (maximaal 2 dagen korter)+ € 50,- p.p. dag langer
– € 50,- p.p. dag korter
Meerprijs 1-persoonskamer€ 195

Inclusief

 • 6 nachten verblijf
 • Ravitaillering tijdens de Marmotte
 • 6 x uitgebreid ontbijt
 • 6 x versbereid driegangen diner gericht op sporters
 • 4 dagen pastabuffet
 • Mogelijkheid tot fysio/massage
 • Bed- en handlinnen
 • Handdoekenset (3x)
 • Eindschoonmaak
 • Toeristenbelasting

Exclusief

Eenmalige administratiekosten van €15,- per persoon.

Borg voor de chip van het startbewijs van €10,-/€20,-(Trophee). Deze krijg je na inlevering bij de organisatie terug.

STO-reisgarantie

Deze reis valt onder STO-reisgarantie, een garantiefonds voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

Sportief programma Marmotte

Wil je nog beter voorbereid zijn? Ons sportieve programma is het juiste programma wat jou goed voorbereid en scherp zet voor de Marmotte. Je gaat enkele bergen verkennen, je krijgt advies over de route / voeding / weer e.a. relevante zaken, je hebt ondersteuning van een volgauto tijdens deze dagen en profiteert van sportvoeding en sportdrank onderweg. Daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig!

Je wordt begeleidt door 2 zeer ervaren Marmotte rijders en er gaat dagelijks een volgauto mee. Elke dag heb je de keuze uit een kortere en langere route, de snelheid en intensiteit bepaal je zelf. Twijfel je over de lengte van de route of wat anders? Vraag de trainers dan om advies; daar zijn ze voor. Na de training staat er een heerlijk en gezond bord pasta voor je klaar en kan je je laten verzorgen door een masseur (tegen vergoeding).

Het sportieve programma duurt 4 dagen en vangt aan op dinsdag en duurt tot en met vrijdag. Omdat het op dinsdag aanvangt raden wij aan om op maandag aan te komen, dat is 1 dag langer dan het basis arrangement. Er komt dus 1 dag extra bij a €50,- per persoon (Het basisarrangement is € 590. Het arrangement met 1 dag extra komt uit op € 640. Dit is incl. half pension).

Programma van 2018 zal nog worden bepaald. De kolom rechts geeft je een idee van het programma van 2017, dit is de lange variant en kan je dus wat inkorten.

De begeleiders van Chalet Beyond kenmerken zich door bepaalde kernwaarden:

 • Fietsbegeleiders zijn professioneel en ervaren
 • De gebiedskennis is zeer groot
 • Ze hebben zelf de Marmotte gefietst (goud) en weten echt alles van een goede voorbereiding
 • Ze zijn in het bezit van EHBO kennis
 • Inclusief volgauto en sportdrank
DinsdagRondje Villard Reymond + Oz station70 km, 1200 hoogtemeters
WoensdagCol du Glandon + rondje meer60 km, 1300 hoogtemeters
DonderdagVillard Reculas- Huez- Alpe d’Huez55 km, 1000 hoogtemeters
VrijdagDal van La Berarde50 km, 300 hoogtemeters

Foto impressie