Skigebied Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil, ‘de poort naar de zon’ is één van de grootste skigebieden ter wereld. Bekende skidorpen als Morzine, Avoriaz en Châtel maken deel uit van dit gebied. De ideale omgeving voor mooie en afwisselende dag toeren. Denk bijvoorbeeld aan een rondje Portes du Soleil, je skiet dan door Zwitserland en Frankrijk met elke keer weer een nieuwe piste en verrassende vergezichten.

  • 580 km piste
  • Pittigste uitdaging van het gebied: ‘De Muur’ bij Avoriaz
  • Skiën langs Franse bergdorpen en Zwitserse alpenweiden
  • Veel pistes tussen de 1.500 – 2.400m.
  • Skiën met zicht op meer van Genève aan de ene kant en de Mt. Blanc aan de andere zijde
  • Door de hoeveelheid pistes geschikt voor alle niveaus

Portes du Soleil is de afgelopen jaren sterk gemoderniseerd, bijna overal vind je nu ‘snelle’ stoeltjesliften. Ook is de verbinding tussen de verschillende dorpen sterk verbeterd. Zo kan je direct van Super Châtel naar Zwitersland en of Linga/Avoriaz. Heel gunstig voor het dorp Châtel  en onze gasten in chalet La Joly.

Door de grootte en de weidsheid is het geschikt voor alle wintersportdoelgroepen; families, beginners, experts, snowboarders, off piste skiërs en cruisers. Het leuke van Portes du Soleil is dat veel authentieke bergdorpen direct gelinkt zijn aan het skigebied, ook kan je hier nog door bossen skiën waar de meeste Franse skigebieden boven de boomgrens liggen. Maak je niet te druk om de hoogte, dit skigebied in de noord Alpen heeft een prima track record als het gaat om sneeuwhoogtes.

Châtel

Vanuit Chapelle d’Abondance ben je in een paar minuten in Châtel. Een authentiek Frans bergdorp gelegen op 1.200m hoogte op de grens met Zwitserland. Châtel is een knus dorp met een mooie uitstraling, met pleintjes en veel huizen in chalet stijl. Er is een gezellige winkelstraat met de nodige barretjes, restaurants, cadeau- en skiwinkels. Vanuit het centrum sta je in 10 minuten middenin het Super Châtel skigebeid. Tevens gaan er verschillende (gratis) skibussen naar andere delen van het gebied, , Linga en Pre la Joux voor Lindarets en Avoriaz.

Après-ski

Châtel is voor de skiër ook populair om de goede apres-ski. Een aanrader is de Crazy-Lion met vaak optredens van bekende (Nederlandse) dj’s en leuke acts. Andere kroegen en nacht clubs waar je je goed kan vermaken zijn Sloopy’s, L’Avalanche en L’Isba. (red. Snowplaza.nl)

Familievriendelijke bestemming

Ouders en kinderen voelen zich snel thuis in Chapelle d’Abondance en Châtel. Buiten het gezellige centrum is er een een overdekt zwembad met  sauna, zijn er vele wandel- en langlaufpaden en  een ijsbaan voor kinderen en volwassenen. De skifaciliteiten voor de kinderen zijn perfect. Boven bij Super Châtel verzamelen de skischolen, daar is ook een afgesloten piste voor de Piou Piou club (kinderen van 4-6 jaar). Ook vind je hier een groot ski- en snowboardpark met grotere en kleinere schansen.

SkigebiedLes Portes du Soleil
Hoogste punt2254 meter
Laagste punt900 meter
Aantal kilometers piste580 kilometer
Makkelijk160 kilometer
Gemiddeld350 kilometer
Moeilijk70 kilometer
Totaal aantal liften186 stuks
Gondelliften14 stuks
Stoeltjesliften86 stuks
Sleepliften86 stuks

Foto impressie