Skigebied Ski Amadé

Flachau is zowel onderdeel van het grootste skigebied van Oostenrijk, Ski Amadé, als van het eigen Salzburger Sportwelt. Vanuit het dorp zelf betekent dit dat je middels 3 liften snel en comfortabel reeds 350 kilometer piste tot je beschikking hebt. Wil je een dagje een ander gebied verkennen dan geeft jouw skipas je toegang tot een ongelooflijke 860 kilometer piste in de omgeving. Skibussen staan daarbij tot je beschikking om tot in de verre uithoeken van het gebied de mooiste pistes op te zoeken.

Salzburger Sportwelt

Vele dorpen vormen samen de Salzburger Sportwelt, waarvan het dorp Flachau het bruisende middelpunt is. Salzburger Sportwelt hoort bij de innovatiefste en modernste skigebieden. Wat opvalt zijn de moderne skiliften. De nieuwste kabelbanen en kabelbaan technieken zorgen voor een comfortabel en veilig vervoer en weinig wachttijd, ook niet in hoogseizoen weken! Op de pistes zijn vele gezellige skihutten te vinden waar je even bij kunt komen met glühwein of warme chocolademelk. Het skigebied is zeer geschikt voor beginners door de vele brede pistes. Bij elk dalstation zijn een aantal oefenweides beschikbaar. Er zijn in totaal vijf oefenweides beschikbaar. Voor gevorderde skiërs biedt het skigebied ook genoeg uitdaging door de aanwezigheid van vele rode pistes. Daarnaast wordt er zeer goed geprepareerd, en door de brede pistes is het gebied daarmee ook zeer geschikt maakt voor carven.

Ski Amadé

Ski Amadé is een aaneenschakeling van 5 regio’s met in totaal 25 skibestemmingen en 830 kilometer aan pistes. Er rijden skibussen tussen de verschillende gebieden en je kunt overal met dezelfde skipas terecht. Slechte winter? Op de pistes van Ski Amadé hoef je niet bang te zijn, 85% van de pistes kunnen machinaal besneeuwd worden.

SkigebiedSalzburger SportweltSki Amadé
Hoogste punt2188 meter 2700 meter
Laagste punt850 meter600 meter
Aantal kilometers piste350 kilometer828 kilometer
Makkelijk119 kilometer333 kilometer
Gemiddeld189 kilometer439 kilometer
Moeilijk42 kilometer56 kilometer
Totaal aantal liften89 stuks272 stuks
Gondelliften12 stuks48 stuks
Stoeltjesliften34 stuks101 stuks
Sleepliften43 stuks123 stuks

Foto impressie