Skigebied Skiparadies Reschenpass

Met één skipas zowel in Oostenrijk (Nauders) als in Italië (bij de Reschensee) skiën is mogelijk in Skiparadies Reschensee.

Met skibussen zijn drie deelgebieden verbonden met het Skiparadies Reschensee, namelijk:

  • Bergkastel (Nauders)
  • Schöneben – Haider Alm (Reschen)
  • Sankt Valentin (San Valentino) en Maseben (Graun/ Melag)

Daarnaast zijn Sulden (Solda), Watles en Trafoi te bereiken met de uitgebreide skipas. Veel mogelijkheden dus.

Het skigebied Bergkastel bij Nauders is kindervriendelijk en wordt gekenmerkt door de lange afdalingen en brede pistes. Bij de Zirbenlift vind je zelfs de breedste piste van Oostenrijk van maar liefst 300 meter breed. Met een hoogte van 2850 meter is het gebied dus vrijwel een sneeuwzeker skigebied.

Het skigebied Schöneben – Haider Alm aan de Italiaanse zijde heeft moderne liften en prachtig strakke pistes. Er is voor elk wat wils; van glooiende almweiden voor beginners tot een paar steile zwarte afdalingen. Via een diagonale gondel is dit gebied verbonden met Haider Alm wat een paar mooie rode pistes heeft.

Het skigebied Skiparadies Reschensee is perfect voor families met kinderen, vooral in Bergkastel bij Nauders. Natuurlijk is het skigebied ook leuk en uitdagend genoeg voor groepen zonder kinderen. Aangezien de liften buiten Nauders liggen dien je de skibus of de auto te pakken naar de parkeerplaats. Houdt er rekening mee dat de skibus in de hoogseizoensweken nogal vol kan zitten en dat je even geduld moet hebben bij de lift. Maar dat is overal zo.

Niet alleen is Skiparadies Reschensee perfect voor de skiërs en snowboarders, maar ook voor de langlaufers en wandelaars. Het gebied rond de meren zorgt voor prachtig uitzicht en heerlijke wandel en langlauf routes.

SkigebiedSkiparadies Reschenpass
Hoogste punt2850 meter
Laagste punt1394 meter
Aantal kilometers piste138 kilometer
Makkelijk55 kilometer
Gemiddeld66 kilometer
Moeilijk17 kilometer
Totaal aantal liften34 stuks
Gondelliften5 stuks
Stoeltjesliften9 stuks
Sleepliften9 stuks

Foto impressie