Skigebied Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

De SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is onder Nederlanders een van de meest populaire skigebieden van de Alpen. En terecht. Het heeft namelijk alles waar je als wintersporter naar op zoek bent. Een groot en gevarieerd skigebied, veel gezellige berghutten, leuke dorpen met elk hun eigen karakter.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental heeft vooral veel blauwe en rode pistes en is daardoor ook een geschikt gebied voor beginners. In dit deel van Oostenrijk zijn de Alpen niet ruw of steil. De bergen zijn hier wat meer glooiend te noemen. Maar vanaf de Hohe Salve en de Choralpe heb je zeker ook wat uitdagende afdalingen, zodat ook de gevorderden in de groep zich uit kunnen leven!

Een groot deel van het gebied ligt onder de boomgrens, voordeel is dat je bij minder mooi weer nog goed zicht heb en tevens is het daardoor erg sfeervol.

Ons chalet staat in Hopfgarten, dit is een erg charmante dorpje. Smalle straatjes met kinderkopjes en een prachtige barokke kerk tekenen de lieflijke kern van dit dorp. Je voelt je hier snel thuis en het authentieke karakter van dit dorp zorgt voor een optimaal vakantiegevoel. Hopfgarten ligt zeer centraal in de SkiWelt.  Vanuit het zonnige dorp brengt de gondel je direct richting de Hohe Salve die uittorent boven het skigebied.

SkigebiedSkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
Hoogste punt1860 meter
Laagste punt620 meter
Aantal kilometers piste270 kilometer
Makkelijk114 kilometer
Gemiddeld120 kilometer
Moeilijk36 kilometer
Totaal aantal liften73 stuks
Gondelliften17 stuks
Stoeltjesliften33 stuks
Sleepliften33 stuks

Foto impressie