Skigebied Via Lattea

‘Immens skigebied op de grens met Italië en Frankrijk’ (red. Wintersporters.nl). Via Lattea telt 400 kilometer aan piste met in totaal 91 skiliften. De meeste pistes vind je in Italië, met Sestriëre als centraal station in dit deel. Een kleiner deel ligt in Frankrijk, Montgenèvre is daar het bekendste skidorp.

Het Sestriëre skigebied is natuurlijk nog bekend van de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006. Zo vind je nog een paar Olympische pistes in dit skigebied die nog altijd worden gekoesterd. Deze liggen vrij centraal in het skigebied, zijn mooi breed en worden goed bijgehouden. Dat geldt eigenlijk voor het gehele gebied.

Sneeuwzeker

Het skigebied van Via Lattea heeft een hoge mate van sneeuwzekerheid, dat komt met name door de meteorologische ligging. Hierdoor vind je of goede sneeuw in het Franse gedeelte, of er zijn goede omstandigheden in Italië; of allebei… Het laagste punt in het gebied is 1.350 meter en het hoogste punt is de Frèteve op ruim 2.850 meter hoogte.

Pistes

De pistes zijn over het algemeen breed en overzichtelijk. De lagergelegen pistes gaan overwegend door het bos en zijn sneeuwzeker door de ligging en expositie (Noord- en Westhelling). Het gebied is geschikt voor (licht) gevorderde skiërs, maar ook de beginnende skiër heeft voldoende mogelijkheden. Zeker na één of twee dagen oefenen en wennen; je kan al vrij snel alle kanten op. Ook de off piste skiër heeft niks te klagen, kan ik (Wouter Berendsen: eigenaar) uit eigen ervaring bevestigen. Het is wel raadzaam om met een lokale gids op pad te gaan, daar kunnen we je over adviseren.

Skiën in Italië is lekker eten

La vita di ski Italia è bella. Het Italiaanse ski leven is mooi, heel mooi. Het skiën zelf is al super, maar de Italiaanse gastronomie doet nog een extra duit in het zakje. Je voelt je overal welkom en de keuken is in één woord geweldig en dat voor een betaalbare prijs. Espresso op de piste €1,- en een pizza op de piste €8,- met een oorverdovend lekkere smaak. Genieten dus!

Skigebied
Hoogste punt3823 meter
Laagste punt1350 meter
Aantal kilometers piste400 kilometer
Makkelijk97 kilometer
Gemiddeld223 kilometer
Moeilijk80 kilometer
Totaal aantal liften91 stuks
Gondelliften3 stuks
Stoeltjesliften34 stuks
Sleepliften54 stuks

Foto impressie