Workshop: Fietstraining & Gezonde voeding voor sporters

Zondag 12 januari organiseren wij in samenwerking met Mijnfietstrainer.nl en Onlijn033 de workshop ‘Fietstraining en Gezonde Voeding voor sporters’.

Je krijgt een degelijke fietstraining (thema HIT van 70 minuten) en een workshop over gezonde voeding voor sporters (60 minuten). Je gaat dus lekker zweten én je kan wat leren op het gebied van de juiste voeding voor sporters! Aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en kan je informatie krijgen over de Cycling Challenges van Chalet Beyond bij de bestemmingen Girona en Bormio.

Programma 

* Aanvang: 09:45 uur
* Einde : 12:45 uur
* Programma workshops:
– HIT Fietstraining (70 min.)
Meenemen: fietskleding, handdoeken (2x), gevulde bidon en fietsschoenen (spd/mtb)
– Douchen/omkleden
– Workshop Gezonde Voeding voor Sporters (60 min.)
– Afronding en Informatie Cycling Challenges Girona en Bormio (15 min.)
* Locatie: Health Centrum Amersfoort, Hooglandseweg 36 a in Amersfoort (nabij Meridiaan fietserstunnel)

* Kosten: Early bird €12,50 / Normale prijs €17,50

Indoor Fietstraining HIT

De HIT trainingsvorm (hoog intensief) is al weer een tijdje populair in de fietswereld. Naast kracht, aerobe- en anaerobe trainingen is dit een nuttige- en afwisselende trainingsvorm. HIT trainingen dragen bij aan zowel je piekvermogen als je duurvermogen.

Misschien is dit een eerste aanzet voor je en krijg je zo een goed idee wat je kan doen? Doe je zelf al wel eens HIT trainingen, dan is deze training ongetwijfeld een leuke variatie op wat je al kent. Veel fietsers houden van hard en goed aanzetten en dat mag ook bij deze trainingen. Dus eerst lekker zweten op de zondagochtend en daarna wat leren over gezonde voeding van Angelique!

Trainer: Wouter Berendsen, ervaren en gediplomeerd triathlon trainer. Geeft al training sinds zijn studententijd, in de fiets- en triatlonsport sinds 2015. Biedt individuele begeleiding en groepstrainingen via Mijnfietstrainer.nl

Workshop Gezonde Voeding

Gezond eten betekent in de eerste plaats er voor zorgen dat alle voedingsstoffen die, nodig zijn om het lichaam goed te laten functioneren, worden opgenomen. Maar hoe zit dat nu als je sport? Wanneer eet je? Wat eet je? Hoeveel eiwitten heeft je lichaam nu eigenlijk nodig? Gezonde uitgebalanceerde voeding geeft je vermoeide spieren na het sporten de juiste voedingsstoffen om te herstellen en te versterken.

Deze bijeenkomst leer je een aantal basiszaken over de juiste voedingskeuzes maken voor, tijdens en na het sporten.

Een aantal vragen komen hierbij aan bod, zoals:

  • Is vegetarisch eten gezond als je veel sport?
  • Heb je extra eiwit (proteïne) nodig als je sport?
  • Als je vaak sport, heb je dan extra vitamines, mineralen of sportsupplementen nodig?
  • Helpen sportdranken, sportrepen of sportgels je beter te presteren tijdens het sporten?

Voedings- en sportvoedingsdeskundige: Angelique Wolsing, sinds 2015 is zij Onlijn033 gestart na jaren als docent voeding gewerkt te hebben op verschillende scholen. Opgeleid tot gewichtsconsulent en specialisatie gevolgd in sport en voeding.