Welke maatregelen nemen wij in ons catered skichalet?

Komende wintersport wordt een andere dan dat je gewend bent, daarmee zeggen wij niks nieuws. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat je geplande wintersport door kan gaan. De huidige maatregelen zijn zeer streng en zullen naar verwachting hun vruchten afwerpen. Net als jullie houden wij het reisadvies van Buitenlandse Zaken nauw in de gaten, net als de lokale ontwikkelingen en maatregelen die de lokale overheden nemen. Momenteel (eind oktober) is het wel zo dat de maatregelen in Nederland strenger zijn dan in de Alpen regio’s, dat heeft ermee te maken dat de situatie hier in Nederland veel slechter is (hogere besmettingsgraad) dan daar.

We geven om jouw veiligheid en die van onze medewerkers ter plekke. We houden ons in het chalet aan de geldende (lokale) regels en we doen een aantal extra aanpassingen om een gezond verblijf te waarborgen. Onze maatregelen tref je hieronder aan. Daarnaast vragen we om medewerking van jou zodat we samen een geweldige wintersport kunnen realiseren.

Wat doet de chaletstaf?

 • Bij aankomst schudden wij geen handen meer om gasten te verwelkomen
 • Wij letten extra op onze hygiëne
 • Wij proberen op een gepaste afstand contact te houden met onze gasten
 • In het chalet tijdens werkzaamheden draagt de chalet staf een mondkapje
 • Na aankomst gaat onze chalet staf eerst 7 dagen in quarantaine
 • Bij klachten over gezondheid (hoesten, verhoging, neusverkoudheid) laten wij onze chalet staf zo snel mogelijk testen. In Oostenrijk werkt men aan het ter beschikking stellen van snel testen voor alle medewerkers in het winter toerisme. Daar vallen onze medewerkers ook onder. Tot de uitslag blijft deze medewerker in quarantaine net als zijn / haar directe collega. Voor de catering service zal dan in de tussentijd overleg met de gast een passende oplossing worden gevonden

Welke veranderingen nemen wij in ons catered skichalet?

 • In overleg met de gast creëren wij een zo veilig en gezellig mogelijke indeling. Uitgangspunten voor de tafelindeling bij de catering is: maximaal 10 personen aan één tafel, minimale afstand van 1 meter bij verschillende huishoudens, personen van één huishouden bij elkaar
 • Na elke maaltijd worden algemene ruimtes en algemene contactpunten schoongemaakt en gedesinfecteerd
 • Sauna, jacuzzi, wellness indien aanwezig zullen mogelijk beperkter toegankelijk zijn en vaker worden gedesinfecteerd / schoongemaakt. Dat kan gevolgen hebben voor het gebruik en de frequentie daarvan
 • Op meerdere plekken in het chalet en op elke slaapkamer hebben we desinfecterende gel / zeep voorhanden
 • Afhankelijk van de accommodatie, de indeling en de bezetting worden er kleine aanpassingen gedaan bij het serveren van het ontbijt en het diner. Denk aan minder gebruik van zgn. ‘self-service buffet’ bij het ontbijt bijvoorbeeld.

Wat verwachten we van onze gasten?

 • Naleven van de maatregelen die opgelegd zijn door het RIVM én maatregelen die lokaal (locatie van vakantiebestemming) gelden.
 • Heb je klachten? Blijf dan thuis en reis niet af! Krijg je klachten op locatie, blijf dan in quarantaine op je kamer op reis terug naar huis. Zo voorkom je dat je andere gasten of onze chalet staf aansteekt
 • Begrip voor de situatie. Het kan soms iets langer duren bij een ontbijt of diner. We behouden zoveel als mogelijk de ongedwongen sfeer, de wijze is wat anders maar de lol is niet minder
 • Let op de minimale 1 meter afstand onderling en specifiek naar onze staf
 • Het dragen van een mondkapje in je eigen chalet is niet verplicht. Voel je uiteraard wel vrij dat te doen. Onze staf draagt in ieder geval een mondkapje
 • Wij verzoeken onze gasten in de laatste week voor de wintersport zoveel als mogelijk contact met anderen, personen buiten eigen huishouden, te beperken. Dit om besmettingsgevaar te limiteren.
 • Italië: momenteel verlangt Italië een bewijs van negatieve Corona test die niet ouder is dan 72 uur, deze test dient u dus te laten doen vlak voor vertrek bij een erkende partij. Bij de GGD is dat niet mogelijk. Neem dat bewijs uiteraard mee als u op reis gaat. Voor onze bestemmingen in Oostenrijk en Frankrijk geldt dat niet, overigens stellen wij dat wel op prijs.
 • Mis je iets in de aanpak ter plekke in het chalet of heb je een specifiek verzoek? Vraag het onze chalet staf. We doen het samen!

Dit zijn enkele van de belangrijke maatregelen die wij nemen. Onze chalet staf informeert onze gasten op locatie over verdere maatregelen en regels. Mochten er vragen zijn, dan kun je altijd bij ons terecht.

Lokale maatregelen skigebieden

Ben je nieuwsgierig naar de lokale maatregelen en die van het skigebied? Klik dan op één van onderstaande buttons om meer te lezen over welke maatregelen er op jouw gebied worden genomen.