Accommodaties bij de Mont Ventoux

De Mont Ventoux is een berg die bij veel wielrenners tot de verbeelding spreekt. De Kale Berg met het maanlandschap bovenop heeft menig Tour etappe beslist in het verleden. De Mont Ventoux kan vanaf verschillende kanten worden beklommen, maar de bekendste zijn vanuit Bédoin en Malaucène.

Wij hebben onze accommodaties gekozen vanwege de ligging en de aantrekkingskracht van deze berg. De hele omgeving om de Mont Ventoux ademt fietsen. Tal van gezellige barretjes en restaurantjes kun je hier vinden. Ook heb je hier veel fietsenzaken waar je fietsen kunt huren. In de buurt van Malaucène, vlak bij de voet van de beklimming, ligt de Mas des Amerans. De mooie en ruime Provençaalse Mas is een oude boerenwoning die is omgebouwd tot een vakantiehuis met zwembad. Door de fantastische locatie is het bovendien bij uitstek geschikt om de Mont Ventoux te beklimmen of om zijn omgeving te verkennen.

In Blauvac, op korte afstand van Bédoin vind je de Mas de Blauvac. Deze mooie groepsaccommodatie voor 12 tot 21 personen is een prima locatie om de Ventoux te beklimmen. Mooi groot zwembad met uitzicht op de Ventoux en ruime kamers maken het tot een zeer geschikte locatie.

Op ongeveer 30 kilometer van de Mont Ventoux ligt vakantiehuis Le Rêve, een typisch Provençaalse groepsaccommodatie die in 2011 is gerenoveerd en perfect geschikt is voor fietsers. Het is een sfeervolle, comfortabele, grote vakantievilla met privé zwembad. Le Rêve is enkel te boeken inclusief halfpension en voor groepen van 12 personen of meer.

Locatie accommodaties Mont Ventoux

De Mas des Amerans ligt vlak bij Malaucène en is dus een perfecte uitvalsbasis om de Mont Ventoux te beklimmen. Ook de andere kant vanaf Bédoin kan vanuit de Mas des Amerans prima worden gefietst.

Mas de Blauvac ligt iets ten zuiden van Bédoin in het kleine Provençaalse gehucht Blauvac.

Le Rêve is gelegen in de Drôme, net iets buiten het plaatsje Lachau. Met prachtige lavendelvelden en ongerepte bergen is het een schitterend landschap. In de directe omgeving kunnen een aantal pittige beklimmingen worden gereden, naast prachtige glooiende tochten door de verschillende Gorges. De Mont Ventoux  ligt op ongeveer 30km afstand.

Kijk voor alle routes in de buurt van onze accommodaties bij de Mont Ventoux op de pagina over het fietsgebied rondom de Mont Ventoux.