DOLOMIETEN CYCLING EXPERIENCE

In de eerste week van juni 2024, start op zaterdag 1 juni, organiseren we ons jaarlijkse cycling experience in de Alpen. Volgend jaar zal dat voor het eerst in de Dolomieten zijn. Dit UNESCO werelderfgoed leent zich perfect voor een prachtige fietsreis. 

Op het programma staan iconische bergpassen als de Passo Giau, de Sella Ronda (bekend van de Dolomieten Marathon), Passo Fedaia en nog vele anderen. Ook afgelopen jaar werd hier een zware strijd geleverd door de professionals in de Giro d’Italia. Het gebied ademt fietsen. Jij wilt hier toch ook gefietst hebben?

Wat is een cycling experience? Daaronder verstaan wij een compleet programma, met dagelijks één (of meer) fietsgidsen, volgauto, snacks en drinken onderweg (ook mechanische ondersteuning), instructie vooraf en tijdens, veel fietsen én gezelligheid. Cycling als een pro zullen sommigen zeggen, jij focust je op het fietsen en wij zorgen voor ondersteuning en dat alles goed geregeld is. 

Genieten fietsen, korte en lange tour

Op zaterdag middag net na de lunch wordt je ontvangen met een drankje en warm welkom. In de middag is er een easy warming up rit. Een korte rit waarin nog niet veel geklommen wordt, maar waarin je heerlijk de benen kan lostrappen en een idee krijgt van de omgeving. Op zondag gaan we dan echt van start, zie hieronder het gehele programma.

Eke dag bieden we een korte en een lange route. Dus hoe gek het ook klinkt, dit programma is geschikt voor startende fietsers in de bergen met een gemiddeld goede conditie, tot de meer ervaren fietser die graag de hele dag op stap is. We starten gezamenlijk, maar bergop zal je je eigen tempo gaan rijden en ben je vrij door te gaan.

 • Aankomst: zaterdag middag 1 juni
 • Vertrek: donderdagochtend 6 juni
 • Mét volgauto en fietsbegeleiding 
 • HP verblijf in gezellig Fietshotel
 • Ravitaillering ondersteuning vanuit de volgauto
 • Ride Dolomities best: Passo Giau, Pordoi, Foscgano, Sella

Fietshotel Pider

Het verblijf is in ons vaste Fietshotel Pider. Dit hotel heeft alles wat de sportieve fietser wenst. Mooi en rustig gelegen aan het begin van het Badia dal. Een 3-ster hotel van gemiddelde grootte (in totaal zijn er 26 kamers) wat zich richt op het sportieve publiek. Hotel Pider ligt middenin San Genesio, een klein bergdorp, licht bergop vanuit de hoofdweg.

Er is een afgesloten fietsenstalling met sleutelhoek (en gereedschap). De comfortabele kamers en suites, de uitstekende keuken en de gastvrijheid maken dit hotel bijzonder populair bij gasten. De eetruimte is wat basic ingericht, maar op het half pension wordt niks bespaard, dat is uitstekend te noemen. Na het fietsen kan je lekker ontspannen op het zonneterras, in de bar, ook is er een uitgebreide wellness (diverse sauna’s en hot tub).

Je boekt een 2- of 3-persoons kamer met gescheiden bedden. De kamers zijn ruim en beschikken over gratis WIFI, bad en/of douche en eigen toilet. 

Prijzen

Prijs per persoonVroegboek korting t/m 29/01Prijs 1 nacht korter
Dolomieten Cycling Experience (1-6 juni 2024)
€849,- € 40,- p.p.Korting €95,-
Toeslag 1-pers kamer (beperkte beschikbaarheid en op aanvraag)€225,- n.v.t.
beschikbaarheid5/ 24

Inclusief

 • Verblijf in 2 of 3 persoonskamers
 • Half pension: catering is gericht op sporters (ontbijt en 3-gangen diner plus groente buffet)
 • Sportdrank en sportvoeding onderweg
 • Gezamenlijke fietsritten
 • Afgesloten ruimte voor fietsen (+ sleutel materiaal)
 • Professionele begeleiding incl. tips & tricks
 • Volgauto + technische ondersteuning (voor zover mogelijk) en pech hulp
 • Bed en handlinnen + handdoeken set (incl. wissel) + eindschoonmaak
 • Routes is gpx via Komoot
 • Dagelijkse route briefing door één van de gidsen
 • Welkomst drankje
 • Toffe foto (digitaal) van jezelf

Exclusief

 • Éénmalige verplichte kosten van €20,- per persoon (i.v.m. STO Garant pakketreizen*)
 • Toeristenbelasting (€2,50 p.p.p.n.), ter plekke te betalen

*: wettelijke verplichting

Voorwaarden: Deze reis gaat door bij minimaal 8 personen

Programma Dolomieten Cycling Experience

Elke dag bieden we een waanzinnig tocht aan, de standaard route of verlengd? Die keuze maak je zelf. Heb je behoefte aan een dagje rust, of wil je een keer gravellen in plaats van op de weg? Dat kan, niets is verplicht en er zijn vele mogelijkheden. Wij en Markus (hotel eigenaar) kennen alle plekjes en staan voor je klaar met tips & tricks. Après Bike: aan het einde van de dag houden we een gezellige borrel met presentatie van de route voor de volgende dag.

Fietsbegleiders van Chalet Beyond zijn professioneel, ervaren en kundig. We kennen het gebied en halen veel plezier uit het ondersteunen van enthousiaste sporters. 

Aankomst in fietshotel Pider en warming up ride.

Zie je de mogelijkheid in het begin van de middag aan te komen dan kan je meerijden met de ‘opwarm ronde’, aanvang 14:30 uur. Dat wordt een rustige tour door het Badia dal naar Corvara (startplaats Sella Ronda en de Dolomieten Marathon) met een kort maar venijnig stukje klimmen terug naar het hotel. Prachtige uitzichten over Dolomieten massieven.

Kort en lang: 37 km / 500 hoogtemeter

Dag 1: Passo Furcia – Passo d’Erbe (lang)

Op de eerste fietsdag rijden we een hele mooie ronde. Het eerste gedeelte van de dag krijgen we cadeau, want dat gaat bergaf tot aan Bruneck. Mooi dorp in het dal aan de voet van Krohnplatz. Weet je nog de Giro waar Kruijswijk het zo goed deed? Hij werd toen tweede op de klimtijdrit naar Krohnplatz. Wij rijden rondom de berg en fietsen de Passo Furcia, een fijne aanvangsklim van ongeveer 9 km lang. Na de afdaling heb je de keuze tussen de korte en lange route. De korte route rijdt terug, licht omhoog, naar Wengen. De lange route pakt een tweede Dolomieten klim, de Passo d’Erbe. Een wat langere klim (15km) tot net boven de 2.000m.

Kort: 76 km / 1.500 hoogtemeters

Lang: 95 km / 2.570 hoogtemeters (zie komoot route rechts)

Dag 2: Sella Ronda met Passo Valparola (lang)

Een klassieker! De Sella Ronda! Rijden we de ronde links-, of rechtsom? We hebben gekozen voor rechtsom, zo wordt de ronde ook gereden bij de Maratona. Vier Alpen cols klinkt natuurlijk ongelofelijk om te doen in één dag. Maar dat kan je, want de lengte en het hoogteverschil valt steeds erg mee. De langste klim is de Pordoi met 9km en de kortste klim de Passo Campologno met 5km klimmen. Mocht het vooraf toch wat pittig lijken dan kan je altijd met de auto aan rijden tot de start in Corvara.

De lange route pakt nog extra de Passo di Valparola mee en sluit in Arabba aan bij de Sella Ronda. Zeer de moeite waard de Valparola pas. Prachtig slingerend asfalt door gemoedelijke Alpenweiden, met Dolomieten kalkwanden links en rechts van je.

Kort: 76 km / 1.500 hoogtemeters

Lang: 95 km / 2.570 hoogtemeters (zie Komoot route rechts)

Dag 3: Passo Giau met Passo Valparola en Passo Falzarego (lang)

Op dag 3 wordt het serieus. De Passo Giau is een van de zwaarste Dolomieten klimmen, maar een ‘must do’ natuurlijk. De lengte valt nog best mee, zo’n 10 à 11km lang. Maar houd rekening met een aantal kilometers 10% gemiddeld, de steilste 5km is 9.7% gemiddeld. De meeste andere Dolomieten passen liggen hieronder. Boven is het genieten geblazen en wordt je beloond. Wat een overwinning om boven te komen en wat een uitzicht! De terugweg voert over de Passo Falzarego, deze loopt een stuk beter. De korte route is hier terug bij de auto omdat de korte route hier start; 20-30 autominuten vanuit Wengen.

De lange route start vanuit het hotel in Wengen en voert over de de Passo Falzarego en komt daarmee op een 100km+ afstand. Mocht het teveel blijken dan is er altijd wat te regelen met meerijden met een andere deelnemer.

Kort: 77 km / 2.240 hoogtemeters

Lang: 104 km / 3.010 hoogtemeters (zie de Komoot route rechts)

Dag 4: Tre Cime di Lavaredo

De laatste dag is een echte toegift zoals dat hoort bij een ijzersterk fietsprogramma. Je hebt al veel moois gefietst, maar ja er is inderdaad nog een juweeltje. Tre Cime di Lavaredo. Zegt je dat wat? Drei Zinnen misschien? 3 prachtige bergtoppen middenin het Dolomieten gebergte. Afgelopen Giro was dit weer eens een finishplaats van een prachtige etappe die ook over de Passo Giau voerde. We rijden met de auto naar de toekomstige Olympische winterspelen plaats Cortina d’Ampezzo (60 autominuten), wat de perfecte startplaats is voor deze ronde. Aan het einde van de dag pakken we hier een terrasje natuurlijk in dit klassieke en bekende Alpen stadje.

PS: toch nog energie voor een extra klim vandaag? Dat kan, de route kan langer gemaakt worden met de Passo Falzarego (Lang variant 2: 84km / 2.400 hoogtemeters).

Kort en lang: 54 km / 1.500 hoogtemeters

Boeken

Ben jij er bij tijdens de Dolomieten Cycling Experience? Schrijf je hier in!

Foto’s

FAQ

 • Houden jullie rekening met dieet wensen?

  Wij houden uiteraard rekening met vegetariërs, verder kan de keuken ook glutenvrije diners verzorgen. Andere specifieke allergieën in overleg

 • Kan ik ook een nacht korter komen?

  Ja zeker, dat kan. In de tabel hebben we daarvoor de prijs staan.

 • Welke kosten komen er nog bij?

  Alles is incl. behalve de boekingskosten (a €20,-). Zelfs de toeristenbelasting is in de prijs inbegrepen. Je mag alleen zelf de consumpties betalen die je geniet in het hotel en daarbuiten.

 • Ben je verplicht om deel te nemen aan de groepsritten?

  Nee zeker niet, wat ons betreft vrijheid blijheid, maar geef het wel even aan of je mee gaat of niet.

 • Kan ik ook een keer de lange route fietsen terwijl ik daarvoor in de groep zat van de ‘short’ route?

  Ja natuurlijk je kan gerust switchen van groep, dus je bent welkom in je eigen tempo de lange route te fietsen.

 • Ben ik verplicht om het groepstempo te rijden?

  Nee dat ben je niet. Wil je wel profiteren van de begeleiding en de gezelligheid van de groep maar rij je over het algemeen wat sneller dan zul je af en toe moeten wachten. Rij je liever door dan kan dat ook, wel even aangeven aan de begeleider natuurlijk.

STO-reisgarantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Chalet Beyond in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Chalet Beyond uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.