Boeken ten tijde van Corona (voor zomer / najaar 2020)

Het is een onrustige tijd. We kunnen en mogen op vakantie, maar van huis weg gaan heeft ook zijn consequenties. Is het gebied waar je naar toe gaat veilig? Hoe zit het als daar een nieuwe uitbraak plaatsvindt? Krijg ik mijn geld terug als er een negatief reisadvies komt? Om de onrust weg te nemen (voor een deel) en jullie een veilig gevoel te geven bieden wij een ‘geld terug garantie’ indien er een negatief reisadvies is ten tijde van je verblijf bij ons. Dat doen wij zonder meerkosten. Dit is alleen geldig voor korte termijn boekingen voor deze zomer (zomer verblijf 2020) én geldt alleen voor boekingen die gedaan zijn na 15 juli 2020. Reserveringen voor zomer 2021 vallen onder de standaard algemene voorwaarden waar we ook daar een clausule hebben toegevoegd onder het artikel annuleringskosten in verband met Covid-19. Deze kan je lezen op de button onderaan elke web pagina.

Veilig op vakantie naar de Alpen

De Franse en Italiaanse Alpen zijn verhoudingsgewijs veilige gebieden. Op de kaartjes kleuren deze maar ligt op, dat wil zeggen een laag % besmettingen. Dat heeft onder meer te maken met dat deze gebieden dun bevolkt zijn, tevens zijn de dorpen en steden ruim van opzet én buiten sporten / bewegen heeft een heel laag besmettingsfactor. Ook in het hotel zelf nemen wij de nodige maatregelen, die staan hieronder vermeld.

Welke maatregelen nemen wij in ons fietshotel?

Om onze gasten een zo veilig mogelijk gevoel te geven en de geldende regels in acht te nemen, hebben wij een aantal aanpassingen gedaan aan de dagelijkse gang van zaken in ons fietshotel. Naast de hieronder genoemde maatregelen gaan wij uiteraard uit van het gezond verstand van onze gasten en vragen wij hier ook begrip voor te hebben.

Wat doet de chaletstaf?

 • Bij aankomst schudden wij geen handen meer om gasten te verwelkomen
 • Wij letten extra op onze hygiëne
 • Wij proberen op een gepaste afstand contact te houden met onze gasten. Voor vragen over de omgeving etc. kun je dus nog gewoon bij ons terecht!

Wat verwachten we van onze gasten?

 • Naleven van de maatregelen die opgelegd zijn door het RIVM
 • Heb je klachten? Blijf dan thuis en reis niet af! Zo voorkom je dat je andere gasten of onze staff aansteekt.
 • Begrip voor de situatie. Het kan soms iets langer duren bij een ontbijt of diner. We behouden zoveel als mogelijk de ongedwongen sfeer, een gezellig drankje op het terras met andere fietsers is nog wel mogelijk, maar op aangepaste wijze.

Welke veranderingen nemen wij in het fietshotel?

 • Wij zullen een aangepaste indeling maken in ons fietshotel. De tafels zetten we uiteraard uit elkaar en er zullen minder zitplaatsen per tafel zijn.
 • De algemene toiletruime gaat op slot. Gasten dienen de WC op hun eigen kamer te gebruiken.
 • De sauna en jacuzzi ruimte is gesloten.
 • Bedden worden uit elkaar gezet op de kamers. Op elke kamer is tevens een desinfectiespray/zeep aanwezig.
 • Tijdens maaltijden zullen we geen schalen etc. op tafel zetten, maar zal onze chaletstaf de borden opmaken en die kunnen dan afgehaald worden.
 • Het ontbijt zal niet meer self-service zijn, maar een buffet waarbij onze chalet staff de borden vult.
 • Op meerdere plekken in het fietshotel hebben we desinfecterende gel
 • In het fietsenhok is plek voor maximaal 2 personen tegelijk

Dit zijn slechts enkele van de belangrijke maatregelen die wij nemen. Onze chalet staff informeert onze gasten op locatie over verdere maatregelen/regels in het fietshotel. Mochten er vragen zijn, dan kun je hier altijd mee terecht.

Met deze maatregelen willen wij het voor jullie zo veilig mogelijk maken, zodat je toch nog jouw mooie fietstrip kunt maken!

Fietsen in de bergen

In Frankrijk geldt 1 meter afstand houden. Dat betekent dus in het algemeen dat je naast elkaar kan rijden of in elkaars wiel. Voor buitensport geldt een max. van 10 personen tegelijk, gelukkig kan je dit met fietsen makkelijk oplossen. Ben je met 10 of meer personen, ga dan bijvoorbeeld in twee groepjes van 5 personen rijden.