Leuk je te ontmoeten! Wij zijn Tim en Ruth van Biketravels, en we kunnen niet wachten om ons verhaal met jullie te delen. We zijn een beetje een fietsgek stel uit Nederland, en we houden ervan om onze avonturen te delen op ons Instagram-account, Biketravels.cc.

Waarom Biketravels.cc?

Mensen vragen ons vaak waarom we zijn begonnen met dit account. Nou, dat is eigenlijk heel simpel: we willen anderen inspireren om ook op de fiets te springen en te genieten van alles wat het wielrennen te bieden heeft. Van de prachtige natuur tot aan de snelheid en gezelligheid onderweg, en laten we vooral die heerlijke koffiestops niet vergeten. Naast alle leuke momenten ook de pittige klimmen, er doorheen zitten maar toch doorgaan. Maar er zit meer achter ons verhaal. In eerste instantie deelden we onze avonturen op onze persoonlijke accounts, maar al snel kwamen we erachter dat één gezamenlijk account veel handiger was. En eerlijk gezegd, het maakte ons leven een stuk makkelijker!

Wie zijn we?

Maar wie zijn we eigenlijk? Nou, Ruth, een jonge spring-in-het-veld van 28, en Tim wordt dit jaar alweer 30. Tja, dat begint toch een beetje oud te worden, niet dan? Of voelt dat alleen zo… We delen een enorme passie voor sport en avontuur, en dat heeft ons ook bij elkaar gebracht. We zijn al vijf jaar getrouwd en genieten elke dag van het leven samen! Thuis zijn we te vinden in Barneveld, een geweldige plek van waaruit we alle kanten op kunnen fietsen, van de prachtige Utrechtse Heuvelrug tot aan de Betuwe, Posbank en Hoge Veluwe. Het is echt fantastisch!

Helaas kunnen we niet van onze avonturen leven. Ruth werkt als zelfstandige in de bruidsstyling en verzorgt visagie en hairstyling voor bruiden. Daarnaast steekt ze ook nog één dag per week de handen uit de mouwen als vrijwilliger bij de kledingbank in Veenendaal, en Tim werkt als teamleider bij een digital agency, waar hij een operations & development team leidt.

Het verhaal met Chalet Beyond

Dan vragen jullie zich natuurlijk ook nog af hoe wij nu in contact zijn gekomen met Chalet Beyond. Nieuwe avonturen beginnen vaak met mooie doelen. Zo begon ook ons verhaal met Chalet Beyond. Het was Tim’s ambitie om de Granfondo Stelvio Santini te rijden die al een tijdje op zijn verlanglijstje stond. Als volgers van Chalet Beyond, raakten we aangetrokken door hun aanpak en locaties. Dus besloten wij contact op te nemen met het team achter Chalet Beyond, in de hoop op een kans om tijdens dit evenement bij hen te verblijven. Na een gesprek met Wouter en Paula bleek dat hun fietshotel tijdens het evenement volgeboekt was. Maar in plaats van ons met lege handen achter te laten, gaven ze ons een prachtige alternatieve verblijfplaats. En zo ontstond er een samenwerking tussen ons en Chalet Beyond. Zij de fantastische accommodatie, Wij onze ervaring in tekst en beeld, beginnend met deze reis naar Italië.

Planning voor dit jaar

Voor 2024 hebben we een aantal mooie fietsdoelen op ons lijstje staan. Als eerste op de agenda van dit jaar stond Luik-Bastenaken-Luik. Tim gaat samen met twee vrienden de uitdaging aan en rijdt de Granfondo Stelvio Santini, met een geweldig verblijf bij Chalet Beyond. Ook staat er deze zomer een triotriatlon op het programma, waarbij Tim zich gaat storten op het tijdrijden. Voor Ruth is het altijd een beetje lastig om fietsplannen te maken vanwege haar werk, aangezien veel bruiden in dezelfde periode trouwen als de mooie/grote wielerwedstrijden plaatsvinden. Maar desondanks gaan we deze zomervakantie zeker weer op pad, ook al weten we nog niet precies waar naartoe. En hopelijk kunnen we in september samen nog een weekje weg. De locatie is nog onzeker, maar de tijd is in ieder geval geblokt in onze agenda’s! We houden jullie op de hoogte, want we zijn zelf ook reuze benieuwd waar we naartoe gaan. Eén ding is zeker: de fietsen gaan mee, en we gaan naar waar de zon schijnt!

Dit is slechts het begin van ons verhaal met Chalet Beyond, een verhaal dat we graag met jullie willen delen.

Tim & Ruth