Fietsen in Corona tijd – een veilig verblijf bij Chalet Beyond

Het is een rare tijd waarin we momenteel leven. Het openbare leven heeft een verandering ondergaan en reizen is even tot stilstand gekomen. Gelukkig zijn per 15 juni de grenzen van Frankrijk, Italië en Spanje weer geopend en is ook het reisadvies weer aangepast! Eindelijk mogen onze accommodaties weer open en kunnen wij onze gasten weer verwelkomen!

Direct op 15 juni zijn Sjoerd en Eline naar Frankrijk gereden om ons fietshotel klaar te maken voor de eerste fietsgroep van zeven vrienden. Daar kwam iets nieuws bij kijken, want het fietshotel moest uiteraard ‘’ Corona-proof’’ worden ingericht. Tafels in onze woonkamer uit elkaar, minder plekken per tafel, algemene WC-ruimtes gesloten, handgel en desinfectiespray bij entree en op iedere kamer ligt vanaf nu een handgel en bedden zijn waar mogelijk zo ver mogelijk uit elkaar gezet.

Bij aankomst van onze gasten worden er geen handen meer geschud. Toch altijd even wennen. En ook het diner en ontbijt zijn iets anders dan je van ons gewend bent. Geen schalen meer op tafel bij het diner, of zelf je broodjes snijden en sappen inschenken bij het ontbijt. Met deze maatregelen maken we het verblijf in ons fietshotel voor jou zo veilig mogelijk. Maar hoe is het nou om te verblijven in ons fietshotel in deze tijd? Lees hieronder de ervaringen van onze eerste groep dit seizoen.

Hoe was het om als eerste groep direct na het openen van de grenzen naar Frankrijk te reizen?

‘’Heel speciaal. We hadden ons Alpenuitje in november geboekt. Toen kwam het hele corona-gebeuren. We hadden ons er al bijna meer verzoend dat het niet door zou kunnen gaan, maar we hadden heel veel geluk. We hadden geboekt vanaf 17 juni en op 15 juni gingen de grenzen open. Bovendien kwam het definitieve bericht daarover ook pas enkele dagen daarvoor. Maar we wilden heel graag gaan, het was voor ons geen vraag of we wel wilden gaan!’’

Hoe was het onderweg met de heen- of terugreis?

We hadden allemaal een heel voorspoedige reis. We reden met 2 personen per auto. In de wegrestaurants in Duitsland moest je een mondkapje voor. Het was relatief rustig onderweg. 
Verder geen bijzonderheden onderweg. We werden ook niet aangehouden bij de grens of zo. 

Hoe was het om in ons fietshotel te zijn tijdens de ”Corona tijd”?

‘’Ook heel bijzonder. We waren uiteindelijk met 7 personen. We hadden een 10-persoons chalet geboekt, maar omdat we door annuleringen de eerste en tegelijk enige groep waren mochten we in het 18-persoons fietshotel overnachten. Met als voordeel dat ieder een eigen kamer had en dat Sjoerd en Eline in het fietshotel exclusief voor ons voor het ontbijt en warme eten zorgden 😉 ‘’

Wat vond je van de genomen maatregelen in het fietshotel?

‘’Jullie hadden uitstekend ingespeeld op de corona-maatregelen. Prima om ons zelf het eten te laten halen aan de balie. Goed geregeld door overal gel neer te zetten om de handen te kunnen reinigen etc.’’ 

Hoe hebben jullie deze week ervaren?

We zijn erg enthousiast over het verblijf in het hotel en ook over de klik die we voelden met Sjoerd en Eline. Hele leuke, vriendelijke en behulpzame mensen! We waren met 4 fietsers, 2 wandelaars en Jaco was mee als chauffeur en fotograaf.

We hebben genoten van de prachtige omgeving. De wandelaars hebben hele mooie wandelingen kunnen maken en de fietsers hebben er uitgehaald wat er in zat. De doelen zijn bereikt.

Geweldig om de Marmotte te kunnen uitrijden. Drie van de vier hebben hem uitgereden en 1 persoon heeft het gehaald tot aan de voet van de Alpe d’Huez. Lof voor onze chauffeur van de volgauto Jaco. Zonder hem zouden we niet zo ver gekomen zijn.

Verder ook de Col de Ornon gefietst, heel mooi en op advies van Sjoerd de Col du Sabot: dat was echt schitterend. Heel leuk dat Sjoerd ook meefietste en Eline met de volgwagen mee reed!

We kijken terug op een super geslaagde week!