Marmotte 2018 bij Chalet Beyond

Marmotte 2018

Zondag 8 juli, de Marmotte Granfondo 2018 stond weer op het programma. Ongeveer 8.000 deelnemers gingen de strijd aan met de Glandon, Télégraphe, Galibier en de Alpe d’Huez. Hoe verloopt zo’n drukke en spannende week in aanloop naar de Marmotte bij Chalet Beyond?

Vanaf maandag 2 juli kwamen de eerste gasten aan bij ons fietshotel Gelinotte in Oz-Station. Waar wij gedurende de zomer ons fietshotel gebruiken, is nu de hele straat in gebruik. Tien verschillende chalets vol met fanatieke wielrenners, een leuke mix van kleine en grote groepen en individuen die allemaal dezelfde uitdaging hebben. Het beloofde een prachtige week te worden.

’s Ochtends kunnen de gasten vanaf 07:30 uur aanschuiven voor het ontbijt. Een echt ontbijt voor de fietser: veel yoghurtjes, fruit en brood zijn aanwezig. De meeste gasten zitten er stipt om 07:30 uur omdat er dan vroeg gefietst kan worden. Na het ontbijt rustig omkleden en dan de fiets opstappen om zo goed mogelijk voor te bereiden op de Marmotte.

Na terug komst in het chalet is er van dinsdag tot en met vrijdag tussen 15:30 en 16:30 een pastabuffet om de koolhydraten weer aan te vullen. Ook een leuke manier om zo met andere fietsers de dag door te nemen en ervaringen uit te wisselen.

Iedere avond konden onze gasten rekenen op een driegangen diner in één van de drie chalets waar in gekookt werd. Volle bak met ongeveer 30 personen per chalet. In deze week verbleven er in totaal zo’n 120 gasten.

Sportief programma

Tijdens de Marmotte biedt Chalet Beyond de mogelijkheid aan om deel te nemen aan een sportief programma. Van dinsdag tot en met vrijdag onder begeleiding van drie fietsbegeleiders en met volgauto ondersteuning de ideale voorbereiding op de Marmotte. Iedere avond voor de tocht vond er een korte bijeenkomst plaats waar info gegeven werd over de route. Op dinsdag stond er een rondje naar Villard Reymond op het programma van 70 km. Woensdag werd alvast de Glandon aangedaan en op donderdag ging de groep via Villard Reculas naar de top van de Alpe d’Huez. De laatste dag, vrijdag, ging naar het dal van de Bérarde. Een van de mooiste beklimmingen van de regio. De fietsers gingen tot Venosc en daarna weer naar beneden om te genieten van een lekkere lunch aan de oever van de rivier die langs de gehele klim loopt.

 

De zaterdag was een dag waar veel gasten hun fiets schoonmaakten, startbewijzen op gingen halen en vooral wat rust pakten. ’s Middags konden de tasjes voor de ravitaillering gevuld worden die door Chalet Beyond werden uitgedeeld tijdens de Marmotte.

Zondag, de Marmotte!

Na een, voor de meeste fietsers, rustige zaterdag, was het eindelijk zo ver. Om 5:00 uur stond het ontbijt klaar en kwamen de eerste gespannen fietsers aanschuiven voor het ontbijt. Nadat de fietsers zijn vertrokken gingen ook de auto’s van Chalet Beyond naar de drie verschillende ravitailleringsposten op de Glandon, Télégraphe en Galibier. Alle tasjes van de fietsers worden uitgestald op basis van nummer zodat dit overzichtelijk is voor als de fietsers langskomen. De snelste 10 wielrenners stoppen niet voor de ravitaillering en krijgen hun tasjes uitgereikt terwijl ze op de fiets zitten. Anderen nemen even de tijd om op adem te komen en wat te eten en drinken.

Na het bereiken van de finish stond er voor onze deelnemers een welverdiende BBQ klaar in het straatje voor ons fietshotel. Alle deelnemers vertellen met trots hun tijden en ervaringen aan elkaar. Een leuke manier om deze mooie week af te sluiten.

Het was weer een fantastische week met leuke gasten, mooie verhalen en een aantal prachtige tijden die gereden zijn! Bedankt aan alle deelnemers en hopelijk tot een volgende keer!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *