Fietsreizen Bergen

Onbekende beklimmingen bij ons fietshotel

Onbekende beklimmingen bij ons fietshotel in Oz

Het is natuurlijk niet mogelijk om alle beklimmingen in de regio te doen, maar het is zeker mogelijk om van tevoren al een leuke planning te maken! Welke cols wil je gaan beklimmen tijdens jouw verblijf? Ga je voor de bekende cols uit de Tour de France bijvoorbeeld, of wil je juist liever de nog onbekende cols gaan fietsen. In deze blog hopen we jou inspiratie te geven om zeker eens te kijken naar een aantal wat minder bekende beklimmingen.

Col de Oulles (1413m)

Een onbekende klim voor velen, maar zeker erg indrukwekkend. Het is een pittige klim met een gemiddeld percentage van 10% over 6 kilometer. Geniet tijdens deze klim van de prachtige omgeving en de steile afgronden. Let wel op tijdens de afdaling, die is niet meer mensen met hoogtevrees. De beklimming naar Oulles is er zeker een aanrader om te doen tijdens je verblijf in Oz.

Col de Sabot (2130m)

Ook de Col de Sabot is weer zo’n onbekende parel. Het eerste deel gaat richting de Croix de Fer, maar halverwege sla je af richting de top van de Col de Sabot. Het wordt gelijk een stuk rustiger onderweg. En dat is wel prettig, want de percentages tikken regelmatig maar dan 10% aan! Je slingert over smalle weggetjes door de Alpenweides heen, die in de zomer prachtig in bloei staan. Vanaf de top heb je uitzicht op de Glandon en Croix de Fer. In totaal overbrug je bijna 1300 hoogtemeters. Dit in combinatie met de prachtige natuur, en mooie haardspeldbochten maken het een zeer mooie beklimming.Chalet Beyond Onbekende beklimmingen Uitzicht

La Bérarde (1738m)

La Bérarde is een schitterende en lange beklimming die nog onbekend is bij de meeste fietsers. Wij snappen dat niet! Zo’n mooie en rustige beklimming met prachtige uitzichten en een wisselend landschap. Je overbrugt bijna 1000 hoogtemeters over een afstand van 30 kilometer. Niet heel steil dus. De beklimming begint onderaan bij Bourg d’Oisans en voert je langs het skigebied Les Deux Alpes. Daar begint de beklimming pas echt! De prachtige natuur van het nationaal park Écrins maakt deze beklimming nog spectaculairder. Door de smalle weggetjes en de weinige fietsers heb je hier echt het gevoel alleen te zijn. Onze tip voor een onbekende klim is dus met stip: La Bérarde! Maar nou niet met z’n allen nu La Bérarde gaan fietsen, dan blijft het nog even een geheim!

Natuurlijk zijn dit slecht een paar van de nog onbekende beklimmingen. Ook de meer bekende beklimmingen zijn erg mooi en hebben natuurlijk legendarische Tour-etappes die ze speciaal maken. Wil je meer beklimmingen en routes vinden? Kijk dan op onze pagina fietsroutes bij de Alpe d Huez

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *