Bormio Cycling Challenge 2018

Van voorbereiding tot Bormio Cycling Challenge 2018

Verandering van spijs doet eten, verandering van bergen doet het avontuurlijke fiets hart sneller kloppen. Met die gedachte ging ik half oktober afgelopen jaar naar Bormio om enkele accommodaties te checken. Het gebied had geen scan nodig want met namen als de Stelvio, Gavia, Mortirolo en de Bernina pas zit het wel goed voor een mooi fiets programma. Maar natuurlijk heb ik een halve dag een fiets gehuurd bij de Trek Cycling shop in Bormio, want als het niet op Strava staat dan ben je er niet geweest.

Over een gravelpaadje van de Torre di Fraele kom je bij dit stuwmeer

De Stelvio had ik al vaker beklommen vanuit de Prato zijde, maar de Bormio kant had wel nog enkele aangename geheimpjes voor mij. De Gavia is inderdaad fantastisch en de Mortirolo is onwijs steil, dat wisten we al.  Maar wie kent de Torre di Fraele en wie kent de heerlijk lopende klim Falzarego naar Livigno? Dat is één van de redenen waarom we altijd vooraf gaan verkennen. Proberen die ene unieke mooie klim te vinden, gelukkig ook hier weer gelukt.

   

 

 

 

 

 

 

Naast het fietsen was het belangrijk om de accommodatie te zien en te checken, een gevoel te krijgen met het hotel, de ligging en de service van de eigenaar. Om te zien of de fietsen goed gestald kunnen worden en om de keuken uit te proberen. Je snapt, een inkoop reis is vreselijk om te doen. Het puzzel stukje voor een succesvolle nieuwe Cycling Challenge viel in Bormio al snel aardig op zijn plek. Uiterst gastvrij werd ik door Domenico (eigenaar van Hotel Cima Piazzi) ontvangen en op catering gebied was van alles mogelijk. Eerst zien en dan geloven denken jullie (en ik ook), maar dat zat helemaal snor kan ik je vertellen. Maar wat wil je met een eigenaar die eerder wel eens ploegen heeft ontvangen tijdens de Giro d’Italia!

Het Hotel Cima Piazzi in Isolaccia

Half juni dit jaar hadden we twee programma’s staan: een kort verblijf (weekend) en een lang verblijf (week). Door onze partners (Cycling Academay / Mijnfietstrainer / Kras Extra / Full of Life) hadden we volle groepen en enthousiast fiets publiek van divers pluimage. Een zeer succesvolle week voor iedereen! Fietsbegeleiders werden geroemd om hun maatwerk en flexibiliteit en op het terras na de fietsdag was het elke dag dikke pret en tijd voor sterke verhalen. Want reken maar dat de benen sterk moeten zijn om te kunnen genieten op de Italiaanse cols!

Een deel van de groep Bormio Cycling Challenge 2018!

In 2019 weer een Bormio Cycling Challenge en in het najaar weer een verkenningsreis naar (voor ons) een nieuw fiets gebied? Reken maar van ‘yes’! Hou onze blogs en Facebook in de gaten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *