Marmotte volgauto Chalet Beyond

Fiets je eigen Marmotte met ondersteuning en volgauto

Fiets je eigen Marmotte bij Chalet Beyond!

De Marmotte, de meest gevreesde en volgens velen de mooiste Cyclosportive van Europa. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 deelnemers mee aan de officiële Marmotte, maar het is ook mogeljk voor groepen om zelf de Marmotte te rijden, buiten de drukte en massa om. Chalet Beyond biedt daarbij ondersteuning in de vorm van begeleiding onderweg met een volgauto.

De volgauto blijft de gehele route beschikbaar voor de groep. Vooraf worden er punten afgesproken waar de volgauto zal staan om de fietsers te voorzien van eten, drinken en eventueel extra kleding of kleine fietsreparaties. Hoe ziet zo’n Marmotte dag er uit, en hoe is dit voor de groep zelf? Lees hieronder de ervaringen van een groep fanatieke fietsers uit Volendam die hun eigen Marmotte hebben gereden met onze ondersteuning.

Marmotte volgauto Chalet Beyond

De volgauto op de Glandon

”Afgelopen weekend hebben wij een herinnering gemaakt voor het leven. Met een groep van 12 personen zijn we afgereisd naar Oz en Oisans. Eenmaal aangekomen in het ruime en schone chalet dat van alles was voorzien ontmoetten wij Raymond, Femke en Sjoerd. Na aankomst gaven zij ons wat informatie over de omgeving en bespraken ook met ons alvast de planning van onze tocht van zaterdag door. Hoe het er precies uit ging zien, wat er in de volgauto mee zou gaan en waar op de route ze zouden gaan staan. De volgende dag kwam Sjoerd nogmaals langs om alles door te nemen en te vragen of er nog andere wensen waren en of alles duidelijk was. Ze zijn heel laagdrempelig te benaderen wat zorgt voor een zeer goede en vertrouwelijke sfeer. Afgesproken was om de eerste stop op de top van de Glandon te doen. Daarna zou de volgauto doorrijden naar de Télégraphe en vervolgens op de top van de Galibier nogmaals een stop te houden.”

Marmott volgauto Galibier

 

 

 

 

 

 

”Zaterdagmorgen, de tocht waar we het hele jaar al voor trainen kon eindelijk beginnen. Om 07:00 uur zijn we met 10 fanatieke fietsers vanuit ons chalet afgedaald naar de voet van de Col de Glandon voor de start van deze mooie dag. De twee overgebleven dames werden rond 08:00 uur opgehaald door de volgauto om mee te rijden en zo te zien waar de mannen nou al de tijd voor hebben getraind. Tijdens de beklimming van de Glandon werden we stuk voor stuk ingehaald door de volgauto. Bij iedere renner werd er even een praatje gemaakt en gevraagd of alles nog oké was, of we iets nodig hadden en hoe we er mentaal bij zaten. Ook kon er een kleine reparatie aan de fiets worden verricht.”

Marmotte volgauto ondersteuning

De banden oppompen na een lekke band

”Bij aankomst op de Col de Glandon stonden ze al te wachten met een vrolijk muziekje, vers belegde stokbroodjes, bananen, koekjes en drinken.  Na een aantal foto’s te hebben genomen, daalden we als groep weer af naar de volgende beklimming. De volgauto zou ons op de top van de Télégraphe weer opwachten.

Op de Télégraphe hielden we een iets langere stop, ook vanwege het verschil in snelheid van de groep, en met het vooruitzicht op wat nog komen ging. Ook hier was opzwepende muziek uit de speakers te horen. Na het nuttigen van een broodje, een koud blikje fris en het vullen van de bidons ging de groep op weg naar de Galibier. De Galibier was pas net één dag open dus het beloofde een epische rit in de sneeuw te worden!”

De prachtige omgeving van de Galibier

Na de lange beklimming naar de besneeuwde top van de Galibier stond de volgauto klaar voor een laatste bevoorrading. Even snel wat drinken en eten voor de snelsten van de groep, en een wat langere pauze voor de rest. In de volgauto hadden de fietsers allemaal wat extra kleding liggen voor de lange afdaling richting Bourg d’Oisans. Met de groep was afgesproken niet de Alpe d’Huez op te rijden, omdat een aantal van de groep de laatste beklimming waarschijnlijk niet gingen redden qua tijd. Uiteraard is het mogelijk om boven op de Alpe d’Huez de finish te vieren met de volgauto erbij!

Een besneeuw bord op de top

‘’Het voordeel van de volgauto is dat je bij zo’n lange tocht niet geheel bepakt en bezakt op pad hoeft te gaan met eten en drinken. Je kunt je volledig focussen op de tocht en bij elke col wordt er voor je gezorgd. Er wordt even gesproken over hoe het ging, er wordt een lekker koud Colaatje en een heerlijk stokbroodje aangeboden wat je weer voldoende energie geeft voor de volgende klim. Ook is het een zekerheid en een goed gevoel dat wanneer er iets gebeurd bij deze lange tocht dat je altijd iemand kan bellen in nood. Ze hebben spullen aan boord om je te helpen en anders kun je altijd nog in de bus stappen mocht je niet meer verder kunnen.

Al met al hebben wij een fantastische dag gehad en zoals hierboven beschreven een herinnering voor het leven gemaakt. Wij willen Sjoerd, Raymond en Femke bedanken voor alles en zullen dit zeker aanraden aan anderen en zelf nogmaals terugkomen!’’

Marmotte volgauto groep Glandon

De fanatieke fietsers op de Glandon!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *